Burgman is machtigste automan van het jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

De afgelopen twee jaar ging de titel naar Frans Weekers, toenmalig Staatssecretaris van Financiën. Zijn opvolger Eric Wiebes heeft nog te weinig wapenfeiten gepresenteerd om Weekers ook als machtigste automan op te volgen, maar “het zal geen verrassing zijn dat hij hoog in de lijst binnenkomt”, aldus samensteller Roy Kleijwegt van autoblad Autoweek.

Appeltje te schillen
Burgman was aanwezig om de titel in ontvangst te nemen. “Het is een eervolle vermelding, die toekomt aan ons hele team dat de overheid nauwlettend volgt”, aldus Burgman. Hij is trots op de successen die zijn behaald, maar één ding zit hem nog niet lekker, zo liet hij weten: de dit jaar ingevoerde accijnsverhoging op brandstof. “Het is goed dat minister Henk Kamp hier is (hij opende het evenement, red), want dan kan ik gelijk een stevig woordje met hem over dit onderwerp praten. Hij is minister van Economische zaken en in die hoedanigheid mede verantwoordelijk voor de oneerlijke concurrentie van pomphouders in de grensstreek. We hebben nog een appeltje met de politiek te schillen.”

De nummers twee en drie zijn net als voorgaande jaren Janus Smalbraak, ceo van Pon, en Evert Louwman, chairman van de Louwman Groep. Op nummer vier staat Henk van der Kwast (ceo Stern) en op nummer vijf Berno Kleinherenbrink (ceo Leaseplan). 

Foto: Bovag via Twitter 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.