Management buy-out Automotive

Redactie Redactie
• Laatste update:

Per 1 januari 2013 zijn de titels Automotive, Autokompas, JobmotiveFleetmotive, Branche in Beeld en Autobranchesignalen overgenomen door Jelle Heidstra (41), Luberto van Buiten (36) en Bart Kuijpers (32). Het drietal heeft een investeerder bereid gevonden een belang te nemen in de nieuw opgerichte uitgeverij Mobility Media BV. De nieuwe uitgeverij wordt ook verantwoordelijk voor de productie en exploitatie van de BOVAGkrant, waarbij de bestaande medewerkers aan de titel verbonden blijven.

Het nieuwe managementteam is verguld met de overname. “Het is een spannende tijd op het snijvlak van de autobranche en de uitgeverijbranche”, zegt Jelle Heidstra, die directeur/uitgever wordt van de nieuwe b.v. “Maar het zijn kwalitatief goede titels met elk een sterke positie in de branche. En we zijn er van overtuigd dat we als kleine speler in de markt met nieuwe ideeën en initiatieven die positie nog verder kunnen verbeteren.”

Continuïteit

Ook Amsterdam RAI, het moederbedrijf van RAI Langfords, is content met de gevonden oplossing. “Dat het management graag zelf het stokje wil overnemen betekent dat er veel vertrouwen is in de toekomst. Dat geeft ons het vertrouwen dat de continuïteit van de titels en toekomst van de betrokken medewerkers bij hen in goede handen is”, aldus algemeen directeur Hans Bakker van Amsterdam RAI.

Het beursbedrijf zette uitgeefdochter Langfords, dat vakbladen uitgeeft voor de grafische industrie, horeca en automotive, in september te koop. De belangrijkste reden daarvoor was dat het bedrijf structureel verlieslatend was.

In de nieuwe uitgeverij, die verhuist naar een andere locatie in Amsterdam, worden de redacties van Automotive, Fleetmotive en Autokompas samengevoegd. Luberto van Buiten wordt hoofdredacteur van alle drie de titels, Bart Kuijpers wordt adjunct-hoofdredacteur. Van de in totaal dertien medewerkers die werkzaam zijn bij de autotitels gaan er tien mee over naar het nieuwe bedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.