DCDW Podcast 294: Elliot Gouw, Eigenaar Occasionfoto.nl

DCDW • In deze DCDW podcast praten we met Elliot Gouw, en we gaan het hebben over fotografie van auto’s. Laten we eerlijk zijn, ‘auto’ is een visueel product die we op een visuele manier fantastisch kunnen uitlichten/fotograferen. Maar we zijn ook vaak verkopers, we zijn ook vaak marketeers en dus vaak geen fotografen. Dus hoe maken we met de middelen die we hebben, de beste foto’s?
Beeld: DCDW

Wie is Elliot Gouw

Ik ben Elliot Gouw, ik ben fotograaf bij evenementen en dat soort dingen, maar ik heb wat meer gefocust op de automotive industrie. Van wat ik heb gemerkt en het was ook een signaal voor me, ik heb wat contacten binnen marktplaatsen en die geven het ook aan, er valt nog heel veel te winnen binnen de fotografie van auto’s die ze plaatsen op advertenties. Vaak zijn het verkopers die de foto’s maken en geen professionele fotografen. Zoals je het merkt, is de markt aan het veranderen van een verkopers markt naar het kopers markt. Dus de verkopers moeten nu wat harder werken voor hun verkopen. Stel ik een Volkswagen Golf wil kopen van hooguit 8 jaar, dan staan er op de marktplaats al 3.500 Volkswagen Golfjes in de lijst. Hoe maak je die selectie? Nou, allereerst kijkt de consument naar de foto’s en hoe onderscheid je jezelf als autodealer tussen al die 3.500 zelfde type auto’s. Dat doe je door net wel betere kwaliteit te leveren aan de foto’s, net iets beter na te denken over de foto selectie en noem het maar op. Dat is waarmee we willen gaan helpen.

Een goeie foto maken

Professionele en duurste camera nodig voor een goeie foto? Dat hoeft tegenwoordig niet. De geweldige dure camera’s zijn nu vervangen door een apparaat die iedereen in de zak heeft. Vaak neem ik op vakantie geen van mijn systeem camera’s mee, maar gewoon mijn mobieltelefoon in mijn zak, en dan moet je eens zien wat voor resultaat ik kan krijgen. Gewoon alleen maar puur kijken naar compositie en noem het maar op, net wel out of the box kijken dat je gewoon net wel interessantere foto’s neemt dan de persoon naast je met eenzelfde telefoontje. Wat belangrijk is om een goeie foto te maken is de belichting. Een camera is in principe een dom ding, dat ding dat vangt licht en die drukt dat af. Jij die dat apparaatje vasthoudt, hebt veel meer invloed op alle variabelen. Het zijn van de hele kleine trucjes die je gewoon met je iPhone op 1 foto kan toepassen en je kan dezelfde bewerking op alle foto’s toepassen. En het zijn net van deze kleine trucjes waar ik mensen mee kan helpen. Bewerken hoeft ook helemaal niet zoveel tijd te kosten. Een fotograaf gaat misschien in de Lightroom alle foto’s een voor een zitten bewerken, maar deze 1 voor 1 handeling zit ook al in je iPhone.

Volgorde van de foto’s

Je wilt eigenlijk binnen de eerste paar foto’s al een goed beeld zetten van die hele auto. Stel ik een BMW wil met een bruine leder interieur, dan moet ik dat binnen de eerste 10 foto’s kunnen zien. Dat zie ik dus sowieso niet als je de eerste 10 foto’s plaats met alleen de buitenkant van de auto’s. Ik als klant ga niet alle advertenties zitten openen om tot de 11de foto te scrollen om te weten wat voor interieur die heeft. Uiteindelijk doet die het wel misschien maar hoe sterk is dat als je al meteen presenteert wat die wilt hebben. Als volgorde vind ik wel als basis dat je eenzelfde structuur voor alle auto’s moet hebben, tenzij je een auto met een bijzondere usp hebt, een betere uitlaat of een chic interieur, ja dan kan je daar wel een uitzondering gaan maken. Maar over all heb ik een voorkeur aan een eenzijdige structuur.

Slot

Als er nou een autobedrijf is die graag meer zou willen weten, kunnen zij in contact komen door mij een mailtje te sturen naar elliot@gouwfoto.nl, maar ook op www.occasionfoto.nl staat er een contactformulier die je kunt invullen. Ook op LinkedIn ben ik te vinden op mijn naam Elliot Gouw.

Luister de volledige podcast hier:

DCDW Podcast 294: Elliot Gouw, Eigenaar Occasionfoto.nl | Automotive Online

DCDW Podcast 294: Elliot Gouw, Eigenaar Occasionfoto.nl

DCDW • In deze DCDW podcast praten we met Elliot Gouw, en we gaan het hebben over fotografie van auto’s. Laten we eerlijk zijn, ‘auto’ is een visueel product die we op een visuele manier fantastisch kunnen uitlichten/fotograferen. Maar we zijn ook vaak verkopers, we zijn ook vaak marketeers en dus vaak geen fotografen. Dus hoe maken we met de middelen die we hebben, de beste foto’s?
Beeld: DCDW

Wie is Elliot Gouw

Ik ben Elliot Gouw, ik ben fotograaf bij evenementen en dat soort dingen, maar ik heb wat meer gefocust op de automotive industrie. Van wat ik heb gemerkt en het was ook een signaal voor me, ik heb wat contacten binnen marktplaatsen en die geven het ook aan, er valt nog heel veel te winnen binnen de fotografie van auto’s die ze plaatsen op advertenties. Vaak zijn het verkopers die de foto’s maken en geen professionele fotografen. Zoals je het merkt, is de markt aan het veranderen van een verkopers markt naar het kopers markt. Dus de verkopers moeten nu wat harder werken voor hun verkopen. Stel ik een Volkswagen Golf wil kopen van hooguit 8 jaar, dan staan er op de marktplaats al 3.500 Volkswagen Golfjes in de lijst. Hoe maak je die selectie? Nou, allereerst kijkt de consument naar de foto’s en hoe onderscheid je jezelf als autodealer tussen al die 3.500 zelfde type auto’s. Dat doe je door net wel betere kwaliteit te leveren aan de foto’s, net iets beter na te denken over de foto selectie en noem het maar op. Dat is waarmee we willen gaan helpen.

Een goeie foto maken

Professionele en duurste camera nodig voor een goeie foto? Dat hoeft tegenwoordig niet. De geweldige dure camera’s zijn nu vervangen door een apparaat die iedereen in de zak heeft. Vaak neem ik op vakantie geen van mijn systeem camera’s mee, maar gewoon mijn mobieltelefoon in mijn zak, en dan moet je eens zien wat voor resultaat ik kan krijgen. Gewoon alleen maar puur kijken naar compositie en noem het maar op, net wel out of the box kijken dat je gewoon net wel interessantere foto’s neemt dan de persoon naast je met eenzelfde telefoontje. Wat belangrijk is om een goeie foto te maken is de belichting. Een camera is in principe een dom ding, dat ding dat vangt licht en die drukt dat af. Jij die dat apparaatje vasthoudt, hebt veel meer invloed op alle variabelen. Het zijn van de hele kleine trucjes die je gewoon met je iPhone op 1 foto kan toepassen en je kan dezelfde bewerking op alle foto’s toepassen. En het zijn net van deze kleine trucjes waar ik mensen mee kan helpen. Bewerken hoeft ook helemaal niet zoveel tijd te kosten. Een fotograaf gaat misschien in de Lightroom alle foto’s een voor een zitten bewerken, maar deze 1 voor 1 handeling zit ook al in je iPhone.

Volgorde van de foto’s

Je wilt eigenlijk binnen de eerste paar foto’s al een goed beeld zetten van die hele auto. Stel ik een BMW wil met een bruine leder interieur, dan moet ik dat binnen de eerste 10 foto’s kunnen zien. Dat zie ik dus sowieso niet als je de eerste 10 foto’s plaats met alleen de buitenkant van de auto’s. Ik als klant ga niet alle advertenties zitten openen om tot de 11de foto te scrollen om te weten wat voor interieur die heeft. Uiteindelijk doet die het wel misschien maar hoe sterk is dat als je al meteen presenteert wat die wilt hebben. Als volgorde vind ik wel als basis dat je eenzelfde structuur voor alle auto’s moet hebben, tenzij je een auto met een bijzondere usp hebt, een betere uitlaat of een chic interieur, ja dan kan je daar wel een uitzondering gaan maken. Maar over all heb ik een voorkeur aan een eenzijdige structuur.

Slot

Als er nou een autobedrijf is die graag meer zou willen weten, kunnen zij in contact komen door mij een mailtje te sturen naar elliot@gouwfoto.nl, maar ook op www.occasionfoto.nl staat er een contactformulier die je kunt invullen. Ook op LinkedIn ben ik te vinden op mijn naam Elliot Gouw.

Luister de volledige podcast hier: