Dagje uit met de elektrische auto

Brandstory • Elektrisch rijden biedt tegenwoordig veel mogelijkheden. Hier enkele tips voor geslaagde uitjes met je EV.
Foto: Unsplash.com

Ben je van plan een dagje uit te gaan met vrienden? Altijd gezellig om te doen en je kunt tal van leuke dingen bedenken om te gaan ondernemen. Houden jullie er ook wel van om tijdens een gezellig dagje uit wat te eten en te drinken? Dan moet er natuurlijk ook iemand de Bob zijn. Ben jij dat deze keer? Dan kunnen jullie natuurlijk toch gewoon met de auto naar de plaats van bestemming gaan. Rijd je elektrisch? Dan geven we een paar tips die in dat geval handig kunnen zijn.

Laad de accu volledig op voor vertrek

Als je elektrisch rijdt, dan zorg je er natuurlijk sowieso voor dat de accu van je auto voor vertrek helemaal vol is. Heb je een flinke actieradius of is de plaats van bestemming niet zo ver rijden? Dan weet je in ieder geval alvast zeker dat je daar zonder problemen zoals een lege accu aankomt. Bovendien is het tegenwoordig niet eens zo ingewikkeld meer om onderweg je elektrische auto op te laden, want je vindt op steeds meer plekken oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Zoek een bestemming die voor iedereen leuk is

Voor een leuk dagje uit is het belangrijk dat je van tevoren goed bekijkt wat je allemaal kunt doen op de plek waar je naartoe gaat. Probeer altijd voor iedereen in het gezelschap iets leuks te vinden om te doen of te bezichtigen, want zo heeft iedereen per slot van rekening een leuke dag. Houden jullie bijvoorbeeld allemaal erg van shoppen? Kies dan een stad waar je veel winkels hebt in alle soorten en maten. Weet je meteen zeker dat iedereen in het gezelschap zich vermaakt en dat alle deelnemers een geweldige dag hebben.

Reserveer alvast een parkeerplaats of kijk waar je het beste terecht kunt

Als je een uitstapje aan het plannen bent en van zins bent om met de auto te gaan, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je een goede plek vindt om deze te parkeren. Tegenwoordig kun je in bepaalde plaatsen ook al van tevoren een parkeerplek reserveren. Zo weet je ook zeker dat je een goede plek hebt en hoef je er op de dag zelf niet naar te zoeken. Het is natuurlijk het handigste als je een plek uitzoekt die dichtbij de bezienswaardigheden of winkels is waar jij naartoe wilt. Kies als je elektrisch rijdt ook een parkeerplek waar je de auto kunt opladen. Zo weet je zeker dat je na het dagje shoppen weer gewoon met een volle accu naar huis kunt.

Onderweg de auto opladen gaat eenvoudig

Ben je van plan om nog meer te rijden op het dagje uit? Geen probleem, ook niet met een elektrische auto, want onderweg krijg je ook voldoende gelegenheid om de accu op te laden. Combineer twee dingen met elkaar: zoek een goede eetgelegenheid onderweg naar huis waar je de auto ook meteen kunt opladen. Zo sla je gewoon twee vliegen in één klap. Dit soort plekken zijn er tegenwoordig meer dan genoeg te vinden.

Dagje uit met de elektrische auto | Automotive Online

Dagje uit met de elektrische auto

Brandstory • Elektrisch rijden biedt tegenwoordig veel mogelijkheden. Hier enkele tips voor geslaagde uitjes met je EV.
Foto: Unsplash.com

Ben je van plan een dagje uit te gaan met vrienden? Altijd gezellig om te doen en je kunt tal van leuke dingen bedenken om te gaan ondernemen. Houden jullie er ook wel van om tijdens een gezellig dagje uit wat te eten en te drinken? Dan moet er natuurlijk ook iemand de Bob zijn. Ben jij dat deze keer? Dan kunnen jullie natuurlijk toch gewoon met de auto naar de plaats van bestemming gaan. Rijd je elektrisch? Dan geven we een paar tips die in dat geval handig kunnen zijn.

Laad de accu volledig op voor vertrek

Als je elektrisch rijdt, dan zorg je er natuurlijk sowieso voor dat de accu van je auto voor vertrek helemaal vol is. Heb je een flinke actieradius of is de plaats van bestemming niet zo ver rijden? Dan weet je in ieder geval alvast zeker dat je daar zonder problemen zoals een lege accu aankomt. Bovendien is het tegenwoordig niet eens zo ingewikkeld meer om onderweg je elektrische auto op te laden, want je vindt op steeds meer plekken oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Zoek een bestemming die voor iedereen leuk is

Voor een leuk dagje uit is het belangrijk dat je van tevoren goed bekijkt wat je allemaal kunt doen op de plek waar je naartoe gaat. Probeer altijd voor iedereen in het gezelschap iets leuks te vinden om te doen of te bezichtigen, want zo heeft iedereen per slot van rekening een leuke dag. Houden jullie bijvoorbeeld allemaal erg van shoppen? Kies dan een stad waar je veel winkels hebt in alle soorten en maten. Weet je meteen zeker dat iedereen in het gezelschap zich vermaakt en dat alle deelnemers een geweldige dag hebben.

Reserveer alvast een parkeerplaats of kijk waar je het beste terecht kunt

Als je een uitstapje aan het plannen bent en van zins bent om met de auto te gaan, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je een goede plek vindt om deze te parkeren. Tegenwoordig kun je in bepaalde plaatsen ook al van tevoren een parkeerplek reserveren. Zo weet je ook zeker dat je een goede plek hebt en hoef je er op de dag zelf niet naar te zoeken. Het is natuurlijk het handigste als je een plek uitzoekt die dichtbij de bezienswaardigheden of winkels is waar jij naartoe wilt. Kies als je elektrisch rijdt ook een parkeerplek waar je de auto kunt opladen. Zo weet je zeker dat je na het dagje shoppen weer gewoon met een volle accu naar huis kunt.

Onderweg de auto opladen gaat eenvoudig

Ben je van plan om nog meer te rijden op het dagje uit? Geen probleem, ook niet met een elektrische auto, want onderweg krijg je ook voldoende gelegenheid om de accu op te laden. Combineer twee dingen met elkaar: zoek een goede eetgelegenheid onderweg naar huis waar je de auto ook meteen kunt opladen. Zo sla je gewoon twee vliegen in één klap. Dit soort plekken zijn er tegenwoordig meer dan genoeg te vinden.