DCDW Podcast 284 | Lev van der Eng over de groei van Carcollect

Beeld: DCDW

Structureren

“Ik ben Lev van der Eng en met CarCollect werken we op het snijvlak van automotive remarketing en de onlinewereld. Ik heb IVA Business School gedaan. Daar heb ik ook mijn compagnon Stan ontmoet. CarCollect is voortgekomen uit de Automotions Groep. Het doel van CarCollect was het remarketingproces digitaal structureren en laten groeien. Stan en ik zijn aan de slag gegaan om daar een oplossing voor te ontwikkelen. Een van de conclusies was dat het handelsplatform onafhankelijk en zelfstandig moest worden. Zo konden we ook andere dealerholdings en leasemaatschappijen aansluiten.”

Hogere conversie

“Het biedproces voor inruilauto’s is bij veel autobedrijven niet strak gestructureerd. Aan de showroomkant is het goed taxeren en omschrijven van een inruilauto bepalend voor de opbrengst. Aan de biedkant is het belangrijk voor de opbrengst dat zoveel mogelijk handelsrelaties meebieden. CarCollect zorgt voor een hogere opbrengst per auto en voor een hogere conversie. Tijdens de pilotfase helpen we autobedrijven om de conversie van één op vijf te vergroten naar bijvoorbeeld één op drie of beter. Dat zorgt voor een enorme verbetering van het resultaat. CarCollect bestaat uit een app die we voor elke klant inrichten met een eigen omgeving onder hun eigen bedrijfsnaam. De app is ook geschikt voor verschillende vestigingen en meerdere gebruikers.”

Onafhankelijk

“Het ophalen van biedingen gaat in zes stappen. De app begeleidt de verkoper tijdens het taxatieproces. Het invoeren en fotograferen van een auto duurt vijf tot zes minuten. Op dit moment staan er 5.000 auto’s op het platform. Naast een grote groep internationale handelaren zijn ook autoveilingen op het platform actief. Met het gesloten biedsysteem halen we snel de hoogste opbrengst op. De kracht van CarCollect is dat wij onafhankelijk zijn. We zitten niet tussen de transacties. Verder zorgen we meetbaar voor toegevoegde waarde, zowel voor verkopers als voor kopers. Op dit moment zijn we actief in acht landen. We verwachten dat daar snel nieuwe landen bij komen.”