Koreaans premium bandenmerk alweer in de prijzen

Hankook wint Auto Bild Top Manufacturer All-Season 2021

Advertorial • Het Koreaanse premium bandenmerk Hankook is door het Duitse blad Auto Bild uitgeroepen tot Top Manufacturer All-Season 2021. Deze eervolle onderscheiding is al de derde in korte tijd: eerder dit jaar won de Hankook Kinergy 4S2 X de Auto Bild vergelijkingstest voor all-season banden voor SUV’s; in 2020 was de Kinergy 4S-lijn de beste in de Allrad-test.

Het succes van Hankook Tire op het gebied van vierseizoenenbanden is het gevolg van een ambitieuze en doelgerichte aanpak. De jongste generatie vierseizoenenbanden van Hankook – de Kinergy 4S2 serie – is het resultaat van uitgebreid onderzoek en perfect design & engineering. De timing is perfect, zeker bij ons in de lage landen: de vierseizoenenbanden winnen fors marktaandeel ten opzichte van zomer- en winterbanden. Vorig jaar was maar liefst 22,8 procent van alle nieuw verkochte bandensets geschikt voor alle seizoenen, tegen 19,4 procent in 2019. Sinds 2016 is het aandeel all-season-banden meer dan verdubbeld.

Groei zet door

Die groei zet de komende tijd sterk door, verwachten bandenproducenten en -leveranciers. Hielke van der Scheer, Sales & Marketing directeur van Hankook Tire Benelux: “Met name privé autogebruikers met een gemiddeld jaarkilometrage van rond de 11.000 km kiezen voor vierseizoenenbanden. Vooral vanwege het gemak om niet te hoeven wisselen. Dat scheelt tijd en kosten voor handling en opslag. En aangezien consumenten steeds meer kiezen voor gemak en door hybride werken minder kilometers zullen maken, blijft dat aantal stijgen. Tot hoe ver? Een derde van de markt is niet ondenkbaar.”

Van winter- naar zomercompound

Naast de zachte winters speelt ook de snelle productontwikkeling van all-season banden een grote rol. “In de afgelopen twintig jaar waren all-season banden in feite winterbanden met een paar zomerband-eigenschappen”, aldus Benjamin Boerdam, technical engineer van Hankook Benelux. “Ze hadden een winterbandencompound en een paar zomerband-eigenschappen. Met de nieuwe generatie is dat andersom: die zijn qua compound vergelijkbaar met zomerbanden en hebben een geoptimaliseerd all-season profiel. Ze gaan langer mee, produceren een lager afrolgeluid en zijn dankzij toepassing van natuurlijke oliën in de compound (pine compounds) en een nieuwe, langzamere manier van vulkaniseren soepeler en zachter dan pure zomerbanden. Dat geeft ze optimale grip bij lage temperaturen, een hoge slijtvastheid en een lange levensduur.”

Stabiel en veilig rijgedrag

De Hankook Kinergy 4S2-serie is ontwikkeld op basis van ervaringen van Hankook Tire in meer dan 180 landen wereldwijd en getest onder de meest extreme condities. Dankzij deze intensieve ontwikkeling, de speciale compound en unieke V-vormige profielpatroon zorgt hij voor stabiel en veilig rijgedrag onder de meest uiteenlopende rijomstandigheden.

Hankook wint Auto Bild Top Manufacturer All-Season 2021 | Automotive Online
Koreaans premium bandenmerk alweer in de prijzen

Hankook wint Auto Bild Top Manufacturer All-Season 2021

Advertorial • Het Koreaanse premium bandenmerk Hankook is door het Duitse blad Auto Bild uitgeroepen tot Top Manufacturer All-Season 2021. Deze eervolle onderscheiding is al de derde in korte tijd: eerder dit jaar won de Hankook Kinergy 4S2 X de Auto Bild vergelijkingstest voor all-season banden voor SUV’s; in 2020 was de Kinergy 4S-lijn de beste in de Allrad-test.

Het succes van Hankook Tire op het gebied van vierseizoenenbanden is het gevolg van een ambitieuze en doelgerichte aanpak. De jongste generatie vierseizoenenbanden van Hankook – de Kinergy 4S2 serie – is het resultaat van uitgebreid onderzoek en perfect design & engineering. De timing is perfect, zeker bij ons in de lage landen: de vierseizoenenbanden winnen fors marktaandeel ten opzichte van zomer- en winterbanden. Vorig jaar was maar liefst 22,8 procent van alle nieuw verkochte bandensets geschikt voor alle seizoenen, tegen 19,4 procent in 2019. Sinds 2016 is het aandeel all-season-banden meer dan verdubbeld.

Groei zet door

Die groei zet de komende tijd sterk door, verwachten bandenproducenten en -leveranciers. Hielke van der Scheer, Sales & Marketing directeur van Hankook Tire Benelux: “Met name privé autogebruikers met een gemiddeld jaarkilometrage van rond de 11.000 km kiezen voor vierseizoenenbanden. Vooral vanwege het gemak om niet te hoeven wisselen. Dat scheelt tijd en kosten voor handling en opslag. En aangezien consumenten steeds meer kiezen voor gemak en door hybride werken minder kilometers zullen maken, blijft dat aantal stijgen. Tot hoe ver? Een derde van de markt is niet ondenkbaar.”

Van winter- naar zomercompound

Naast de zachte winters speelt ook de snelle productontwikkeling van all-season banden een grote rol. “In de afgelopen twintig jaar waren all-season banden in feite winterbanden met een paar zomerband-eigenschappen”, aldus Benjamin Boerdam, technical engineer van Hankook Benelux. “Ze hadden een winterbandencompound en een paar zomerband-eigenschappen. Met de nieuwe generatie is dat andersom: die zijn qua compound vergelijkbaar met zomerbanden en hebben een geoptimaliseerd all-season profiel. Ze gaan langer mee, produceren een lager afrolgeluid en zijn dankzij toepassing van natuurlijke oliën in de compound (pine compounds) en een nieuwe, langzamere manier van vulkaniseren soepeler en zachter dan pure zomerbanden. Dat geeft ze optimale grip bij lage temperaturen, een hoge slijtvastheid en een lange levensduur.”

Stabiel en veilig rijgedrag

De Hankook Kinergy 4S2-serie is ontwikkeld op basis van ervaringen van Hankook Tire in meer dan 180 landen wereldwijd en getest onder de meest extreme condities. Dankzij deze intensieve ontwikkeling, de speciale compound en unieke V-vormige profielpatroon zorgt hij voor stabiel en veilig rijgedrag onder de meest uiteenlopende rijomstandigheden.