Hoe belangrijk is uw fysieke showroom nog?

Occasionverkoop gedaald met 3,7%
Beeld: Shutterstock (Foto: Shutterstock)

Een heel groot deel van de verkopen vindt namelijk nog steeds plaats in een fysieke showroom en de klantenbediening op locatie is bij veel bedrijven dik in orde. Maar hoe bedien je de klanten die steeds meer zaken op afstand geregeld willen hebben?

Online ‘showroom’ geeft vertrouwen

Vertrouwen van klanten krijgen én houden is een must. Ook online. Een auto kan nog zo mooi zijn, maar als het autobedrijf een magere online indruk achterlaat, dan kiest een klant gemakkelijk voor een andere aanbieder. Met een moderne website, een complete voertuigadvertentie op de juiste portalen of het laten zien van uw onderhoudsdiensten, kunt u zich onderscheiden van de concurrentie. Een goede presentatie van uw occasions en uw autobedrijf is essentieel.

Naast betrouwbaarheid en vertrouwen moeten de foto’s en video’s van uw occasions natuurlijk ook begeerlijk zijn. Veel autobedrijven kunnen hier flink in verbeteren. Zo ontbreken regelmatig beelden van het motorblok, kleine schades of in het oog springende opties en accessoires. Een stofzuiger en een wasbeurt doen vaak al wonderen. Het is belangrijk dat uw occasions er ook goed bijstaan in uw online showroom.

En hoe volledig zijn uw voertuigadvertenties?

VWE beschikt over een groot aantal bronnen die ervoor zorgen dat iedere autoadvertentie verrijkt wordt met onderscheidende en correcte voertuiginformatie. En dat is nodig online. Voordat klanten u benaderen spitten zij of de geavanceerde zoekfilters van de portalen de advertenties op detail uit. Ontbreken de gewenste details? Vaak is er een andere aanbieder die zijn advertentie wel goed op orde heeft.

Meer weten?

Wilt u ook online het vertrouwen van uw klanten voor uw voertuigen en bedrijf winnen? Kijk op onze Tips & Tools-pagina over hoe een autobedrijf ‘online’ effectief kan inzetten! Neem contact op met VWE Automotive en laat u verrassen door de mogelijkheden. Voor meer informatie: info@vwe.nl of 088-893 7001.

Hoe belangrijk is uw fysieke showroom nog? | Automotive Online

Hoe belangrijk is uw fysieke showroom nog?

Occasionverkoop gedaald met 3,7%
Beeld: Shutterstock (Foto: Shutterstock)

Een heel groot deel van de verkopen vindt namelijk nog steeds plaats in een fysieke showroom en de klantenbediening op locatie is bij veel bedrijven dik in orde. Maar hoe bedien je de klanten die steeds meer zaken op afstand geregeld willen hebben?

Online ‘showroom’ geeft vertrouwen

Vertrouwen van klanten krijgen én houden is een must. Ook online. Een auto kan nog zo mooi zijn, maar als het autobedrijf een magere online indruk achterlaat, dan kiest een klant gemakkelijk voor een andere aanbieder. Met een moderne website, een complete voertuigadvertentie op de juiste portalen of het laten zien van uw onderhoudsdiensten, kunt u zich onderscheiden van de concurrentie. Een goede presentatie van uw occasions en uw autobedrijf is essentieel.

Naast betrouwbaarheid en vertrouwen moeten de foto’s en video’s van uw occasions natuurlijk ook begeerlijk zijn. Veel autobedrijven kunnen hier flink in verbeteren. Zo ontbreken regelmatig beelden van het motorblok, kleine schades of in het oog springende opties en accessoires. Een stofzuiger en een wasbeurt doen vaak al wonderen. Het is belangrijk dat uw occasions er ook goed bijstaan in uw online showroom.

En hoe volledig zijn uw voertuigadvertenties?

VWE beschikt over een groot aantal bronnen die ervoor zorgen dat iedere autoadvertentie verrijkt wordt met onderscheidende en correcte voertuiginformatie. En dat is nodig online. Voordat klanten u benaderen spitten zij of de geavanceerde zoekfilters van de portalen de advertenties op detail uit. Ontbreken de gewenste details? Vaak is er een andere aanbieder die zijn advertentie wel goed op orde heeft.

Meer weten?

Wilt u ook online het vertrouwen van uw klanten voor uw voertuigen en bedrijf winnen? Kijk op onze Tips & Tools-pagina over hoe een autobedrijf ‘online’ effectief kan inzetten! Neem contact op met VWE Automotive en laat u verrassen door de mogelijkheden. Voor meer informatie: info@vwe.nl of 088-893 7001.