Vitesco boekt ruimt 30 miljoen euro winst

Vitesco • Het bedrijf meldt in het kwartaalbericht dat het volume aan opdrachten voor elektrische auto’s nog altijd ‘robuust’ blijft.
Kim Andriessen Kim Andriessen
(Foto: Vitesco)

Vitesco boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 30,3 miljoen euro. Een jaar geleden leed het bedrijf in Q3 nog 13,8 miljoen euro verlies. De brutomarge verbeterde van 2,0 naar 3,5 procent. De omzet daalde licht van 2,3 naar 2,2 miljard euro door het afstoten van enkele niet-kernactiviteiten.

Vitesco Technologies is een leverancier van rij-technologie en elektrificatie-oplossingen die is afgesplitst van Continental. Het bedrijf meldt in het kwartaalbericht dat het volume aan opdrachten voor elektrische auto’s nog altijd ‘robuust’ is, zowel in Duitsland als in Azië. Het Duitse bedrijf heeft tot nu toe dit jaar 75 nieuwe producten op de markt gebracht.

Schaeffler

De resultaten worden gepubliceerd aan de vooravond van de dag waarop Schaeffler verdere details van het geplande overnamebod op Vitesco bekend moet maken. Tot nu toe biedt Schaeffler 91 euro per aandeel maar ceo Andreas Wolf noemt dat in de Duitse pers ‘veel te weinig’.

Schaeffler is flink aan het rationaliseren om de winstmarges omhoog te krijgen. Eind vorig jaar werden al 1.300 banen geschrapt. Na bekendmaking van het bod op Vitesco daalde het aandeel Schaeffler.

Vitesco boekt ruimt 30 miljoen euro winst | Automotive Online

Vitesco boekt ruimt 30 miljoen euro winst

Vitesco • Het bedrijf meldt in het kwartaalbericht dat het volume aan opdrachten voor elektrische auto’s nog altijd ‘robuust’ blijft.
Kim Andriessen Kim Andriessen
(Foto: Vitesco)

Vitesco boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 30,3 miljoen euro. Een jaar geleden leed het bedrijf in Q3 nog 13,8 miljoen euro verlies. De brutomarge verbeterde van 2,0 naar 3,5 procent. De omzet daalde licht van 2,3 naar 2,2 miljard euro door het afstoten van enkele niet-kernactiviteiten.

Vitesco Technologies is een leverancier van rij-technologie en elektrificatie-oplossingen die is afgesplitst van Continental. Het bedrijf meldt in het kwartaalbericht dat het volume aan opdrachten voor elektrische auto’s nog altijd ‘robuust’ is, zowel in Duitsland als in Azië. Het Duitse bedrijf heeft tot nu toe dit jaar 75 nieuwe producten op de markt gebracht.

Schaeffler

De resultaten worden gepubliceerd aan de vooravond van de dag waarop Schaeffler verdere details van het geplande overnamebod op Vitesco bekend moet maken. Tot nu toe biedt Schaeffler 91 euro per aandeel maar ceo Andreas Wolf noemt dat in de Duitse pers ‘veel te weinig’.

Schaeffler is flink aan het rationaliseren om de winstmarges omhoog te krijgen. Eind vorig jaar werden al 1.300 banen geschrapt. Na bekendmaking van het bod op Vitesco daalde het aandeel Schaeffler.