Recyclingbijdrage gaat in 2024 verder omlaag

Recyclingbijdrage • Het bedrag wordt volgend jaar met 2,50 euro verlaagd ten opzichte van dit jaar.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Recyclingbijdrage
(Foto: ARN)

De recyclingbijdrage voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens is per 1 januari 2024 vastgesteld op 20 euro per auto, zo heeft Auto Recycling Nederland (ARN) bekendgemaakt.

Het bedrag wordt volgend jaar met 2,50 euro verlaagd ten opzichte van dit jaar (22,50 euro). Hiermee wordt 2024 het derde opeenvolgende jaar waarin de recyclingbijdrage voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens omlaag gaat.

De afdracht van de recyclingbijdrage is verplicht sinds mei 2021 voor alle auto’s en lichte bedrijfswagens die voor het eerst een Nederlands kenteken krijgen en voor gebruikte auto’s die uit het buitenland worden geïmporteerd.

De recyclingbijdrage maakt onderdeel uit van de totaalprijs bij aanschaf van een auto die voor het eerst op de Nederlandse markt komt. De recyclingbijdrage op auto’s wordt door ARN ingezet om aan de wettelijke verplichting van minimaal 95 procent autorecycling en hergebruik te voldoen.

Li-ion batterijen

De tarieven die deelnemende importeurs volgend jaar betalen voor de inzameling en recycling van de Li-ion batterijen voor elektrische voertuigen, tussen de 3 en de 65 euro, zijn gebaseerd op gewicht en veranderen niet. Deze beheerbijdrage is in 2022 gehalveerd doordat autobatterijen langer mee blijken te gaan dan oorspronkelijk gedacht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Meer lezen over Recyclingbijdrage

Recyclingbijdrage gaat in 2024 verder omlaag | Automotive Online

Recyclingbijdrage gaat in 2024 verder omlaag

Recyclingbijdrage • Het bedrag wordt volgend jaar met 2,50 euro verlaagd ten opzichte van dit jaar.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Recyclingbijdrage
(Foto: ARN)

De recyclingbijdrage voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens is per 1 januari 2024 vastgesteld op 20 euro per auto, zo heeft Auto Recycling Nederland (ARN) bekendgemaakt.

Het bedrag wordt volgend jaar met 2,50 euro verlaagd ten opzichte van dit jaar (22,50 euro). Hiermee wordt 2024 het derde opeenvolgende jaar waarin de recyclingbijdrage voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens omlaag gaat.

De afdracht van de recyclingbijdrage is verplicht sinds mei 2021 voor alle auto’s en lichte bedrijfswagens die voor het eerst een Nederlands kenteken krijgen en voor gebruikte auto’s die uit het buitenland worden geïmporteerd.

De recyclingbijdrage maakt onderdeel uit van de totaalprijs bij aanschaf van een auto die voor het eerst op de Nederlandse markt komt. De recyclingbijdrage op auto’s wordt door ARN ingezet om aan de wettelijke verplichting van minimaal 95 procent autorecycling en hergebruik te voldoen.

Li-ion batterijen

De tarieven die deelnemende importeurs volgend jaar betalen voor de inzameling en recycling van de Li-ion batterijen voor elektrische voertuigen, tussen de 3 en de 65 euro, zijn gebaseerd op gewicht en veranderen niet. Deze beheerbijdrage is in 2022 gehalveerd doordat autobatterijen langer mee blijken te gaan dan oorspronkelijk gedacht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Meer lezen over Recyclingbijdrage