Mobility Mixx overgenomen door MaaS-app Gaiyo

MaaS • Mobility Mixx werd in het verleden opgezet door Leaseplan.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Met de Gaiyo MaaS-app is alle deelvervoer makkelijk beschikbaar (foto: Gaiyo)

Mobility Mixx, aanbieder van mobiliteitskaarten voor de zakelijke markt in Nederland, is overgenomen door Gaiyo. Dat is een Maas-app (Mobility as a Service) die gebruikers toegang biedt tot alle vormen van deelvervoer en openbaar vervoer.

Mobility Mixx werd verkocht door MHC Mobility Europe, sinds 2021 de naam van Hitachi Capital Mobility. Dat bedrijf kocht Mobility Mixx in 2019. Een jaar eerder werd Mobility Mixx verkocht door Leaseplan, dat zelf de deelauto-activiteiten was gaan uitvoeren.

Lucien Groenhuijzen, ceo van Gaiyo, meldt bij de bekendmaking van de overname dat het gaat om de overname van meer dan honderd nieuwe zakelijke klanten bij Gaiyo Business.  Daarmee groeit het aantal zakelijke gebruikers van Gaiyo met 50 procent. Om hoeveel gebruikers het precies gaat is niet bekendgemaakt.

Gaiyo is in 2013 opgericht door een team van ervaren Tomtom-medewerkers, toen nog onder de naam Innovactory. Later werd dat Gaiyo. De app geeft actueel reisadvies en biedt overzicht van al het beschikbare (deel)vervoer én van parkeermogelijkheden.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.