‘Directie VDL Nedcar en vakbonden lijnrecht tegenover elkaar’

VDL Nedcar • De spanning tussen het bedrijf en de bonden loopt op vanwege onduidelijkheid over de toekomst en werkgelegenheid.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
VDL Nedcar wil voor meerdere bedrijven auto's bouwen
(Foto: VDL Nedcar)

De ongerustheid onder de medewerkers van VDL Nedcar in Born wordt steeds groter. De productie van BMW stopt in maart en er is nog geen duidelijkheid over opvolging waardoor de spanning oploopt onder het personeel en wordt gevreesd voor banenverlies. ‘Gaan we actie voeren of niet?’ wordt een steeds urgentere vraag, zo meldt L1mburg.

De directie van VDL Nedcar staat lijnrecht tegenover de vakbonden. De directie wil in alle rust kijken naar nieuwe partijen, terwijl de vakbonden duidelijkheid en zekerheid willen. Woensdagmiddag was er een raadpleging onder de vakbondsleden. 1Limburg meldt dat de bonden een sociaal plan willen vanwege het vertrek van BMW, maar VDL Nedcar geeft weinig duidelijkheid.

Herstructurering

Ook voor de provincie Limburg staat er veel op het spel. Vorig jaar werd, ondanks alle protestacties, het Sterrebos bij Born gekapt voor uitbreiding van de autofabriek. De gebiedsontwikkeling rond de autofabriek heeft zo’n 100 miljoen euro gekost. Dat is gefinancierd door VDL, de provincie en het Rijk. Het bedrijf meldde recent VDL Nedcar te herstructureren, waarbij het bedrijf ook gaat werken voor andere VDL-bedrijven. 

‘Directie VDL Nedcar en vakbonden lijnrecht tegenover elkaar’ | Automotive Online

‘Directie VDL Nedcar en vakbonden lijnrecht tegenover elkaar’

VDL Nedcar • De spanning tussen het bedrijf en de bonden loopt op vanwege onduidelijkheid over de toekomst en werkgelegenheid.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
VDL Nedcar wil voor meerdere bedrijven auto's bouwen
(Foto: VDL Nedcar)

De ongerustheid onder de medewerkers van VDL Nedcar in Born wordt steeds groter. De productie van BMW stopt in maart en er is nog geen duidelijkheid over opvolging waardoor de spanning oploopt onder het personeel en wordt gevreesd voor banenverlies. ‘Gaan we actie voeren of niet?’ wordt een steeds urgentere vraag, zo meldt L1mburg.

De directie van VDL Nedcar staat lijnrecht tegenover de vakbonden. De directie wil in alle rust kijken naar nieuwe partijen, terwijl de vakbonden duidelijkheid en zekerheid willen. Woensdagmiddag was er een raadpleging onder de vakbondsleden. 1Limburg meldt dat de bonden een sociaal plan willen vanwege het vertrek van BMW, maar VDL Nedcar geeft weinig duidelijkheid.

Herstructurering

Ook voor de provincie Limburg staat er veel op het spel. Vorig jaar werd, ondanks alle protestacties, het Sterrebos bij Born gekapt voor uitbreiding van de autofabriek. De gebiedsontwikkeling rond de autofabriek heeft zo’n 100 miljoen euro gekost. Dat is gefinancierd door VDL, de provincie en het Rijk. Het bedrijf meldde recent VDL Nedcar te herstructureren, waarbij het bedrijf ook gaat werken voor andere VDL-bedrijven.