Crossyn Automotive in afgeslankte vorm verder na doorstart

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Erik Kamps, directeur Crossyn Automotive, gaat in afgeslankte vorm verder met het bedrijf. (Foto: Crossyn Automotive)

Crossyn Automotive in Tilburg heeft een doorstart gemaakt, nadat vorige week het faillissement was uitgesproken. Zo bevestigt directeur Erik Kamps aan Automotive. 

Het databedrijf gaat in een beperktere vorm verder en verhuist naar een ander, kleiner pand in Tilburg. Ook is het aantal medewerkers teruggebracht van 18 mensen tot een team van 8 tot 10 mensen. “Gedwongen ontslag was gelukkig niet nodig”, zegt Kamps. “Het gaat om ict-ers die snel een andere baan hebben kunnen vinden.”

Nieuwe partijen

Het faillissement werd veroorzaakt door het terugtrekken van een grote, internationale investeerder, die niet meer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen, mede door de crisis in Oekraïne. Het gaat om een investering van circa een miljoen euro. “Toen duidelijk werd dat deze investeerder zich moest terugtrekken, zijn we heel snel op zoek gegaan naar andere partijen, maar omdat het allemaal op hele korte termijn speelde, konden we een faillissement niet meer afwenden. Zodra duidelijk was dat we twee nieuwe partijen binnen hadden, konden we aan een doorstart werken”, vertelt Kamps. Het Tilburgse familiebedrijf Vollenhoven en Conneqtech zijn de twee nieuwe investeerders. Door de doorstart zijn er, volgens Kamps, geen negatieve effecten geweest op de dienstverlening aan bestaande klanten. 

Datadiensten 

Databedrijf Crossyn richt zich met zijn datadiensten voornamelijk op fleetowners en is onder andere actief als provider van data over rijgedrag van chauffeurs en helpt werkgevers met het berekenen van de CO2-uitstoot per werknemer – vanaf 2023 moeten bedrijven met meer dan honderd medewerkers de CO2-uitstoot per werknemer registreren-. Vorig jaar ontwikkelde Crossyn Automotive in samenwerking met Aon Care to drive, een abonnement voor reparatie en onderhoud aan occasions.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Crossyn Automotive in afgeslankte vorm verder na doorstart | Automotive Online

Crossyn Automotive in afgeslankte vorm verder na doorstart

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Erik Kamps, directeur Crossyn Automotive, gaat in afgeslankte vorm verder met het bedrijf. (Foto: Crossyn Automotive)

Crossyn Automotive in Tilburg heeft een doorstart gemaakt, nadat vorige week het faillissement was uitgesproken. Zo bevestigt directeur Erik Kamps aan Automotive. 

Het databedrijf gaat in een beperktere vorm verder en verhuist naar een ander, kleiner pand in Tilburg. Ook is het aantal medewerkers teruggebracht van 18 mensen tot een team van 8 tot 10 mensen. “Gedwongen ontslag was gelukkig niet nodig”, zegt Kamps. “Het gaat om ict-ers die snel een andere baan hebben kunnen vinden.”

Nieuwe partijen

Het faillissement werd veroorzaakt door het terugtrekken van een grote, internationale investeerder, die niet meer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen, mede door de crisis in Oekraïne. Het gaat om een investering van circa een miljoen euro. “Toen duidelijk werd dat deze investeerder zich moest terugtrekken, zijn we heel snel op zoek gegaan naar andere partijen, maar omdat het allemaal op hele korte termijn speelde, konden we een faillissement niet meer afwenden. Zodra duidelijk was dat we twee nieuwe partijen binnen hadden, konden we aan een doorstart werken”, vertelt Kamps. Het Tilburgse familiebedrijf Vollenhoven en Conneqtech zijn de twee nieuwe investeerders. Door de doorstart zijn er, volgens Kamps, geen negatieve effecten geweest op de dienstverlening aan bestaande klanten. 

Datadiensten 

Databedrijf Crossyn richt zich met zijn datadiensten voornamelijk op fleetowners en is onder andere actief als provider van data over rijgedrag van chauffeurs en helpt werkgevers met het berekenen van de CO2-uitstoot per werknemer – vanaf 2023 moeten bedrijven met meer dan honderd medewerkers de CO2-uitstoot per werknemer registreren-. Vorig jaar ontwikkelde Crossyn Automotive in samenwerking met Aon Care to drive, een abonnement voor reparatie en onderhoud aan occasions.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.