Column Adriani | Data-doodvonnis

Column • Columnist Hans Adriani, voormalig dealer en tegenwoordig werkzaam in de luchtvaart-it, ziet dat consumenten nogal naïef omgaan met het akkoord geven op voorwaarden. 
Hans Adriani Hans Adriani
• Laatste update:
Hans Adriani, Dealer b.d., hans@dsolution.eu

Wanneer het vliegtuig problemen heeft op de taxibaan en hulp nodig is, dan dienen de passagiers die bij de nooduitgang zitten uit te stappen en te helpen met duwen. Voor de gein is dit door een van onze programmeurs toegevoegd aan een Internet Booking Engine, sectie “fare rules”, waar de klant op moet klikken om door te kunnen gaan met het boeken van een vlucht.

Voor de grap, maar vergeten weg te halen toen het boekingssysteem naar productie ging. Gelukkig ben ik niet normaal en doe ik dingen waarvan het team altijd roept “dat doen normale mensen niet!” De testen van de airline waren al achter de rug. Ik ga dus wel door alle fare rules heen en kon het nog net stiekem laten weghalen.

Overheidsdienaren

Op de iPhone van mijn vrouw kan ik bij Google Maps de naam invullen van een relatie. Ik krijg dan niet alleen het adres, maar ook het e-mailadres en telefoonnummer in beeld. Hoe handig! Er staan ook mensen bij waarvan ik de contactinformatie nog niet had. Die hebben minder geluk. Waarschijnlijk even niet opgelet bij het accepteren van de standaard voorwaarden en settings. Op mijn Samsung kan dit niet. 

Gelukkig doe ik dingen waarvan het team altijd roept: dat doen normale mensen niet

De overheid weet blijkbaar wel hoe de settings horen te staan. Ik vond geen Sigrid K., of Hugo de J. in Google Maps. Dankzij die vreselijke wet AVG, die de privacy beschermt van burgers zolang er niet wordt geprobeerd die te omzeilen, mits je een overheidsdienaar bent, dan ben je afgeschermd. 

Complotten

Er is geen hond die stopt met het accepteren van cookies of het accepteren van ‘ onze algemene voorwaarden die U kunt vinden op onze website’. Ze zullen het toch wel goed bedoelen? Het zal toch niet altijd zo gaan als bij Moderna of Pfizer dat je geacht wordt te weten dat elke aansprakelijkheid uitgesloten is, want “we hadden toch haast?”. Ik zal toch geen doodvonnis tekenen? Ik heb een paar complotten. De eerste is het Chinese complot. Ik krijg een chip achter mijn linkeroor en als ik aan mijn oorlel trek, versta en spreek ik Chinees.

De tweede is het Teleporting-complot. Ik weet het al jaren zeker: je kunt jezelf versturen via 8G. De eerste tests hebben nog wat kinderziektes, maar de proefpersonen zijn akkoord gegaan met de algemene voorwaarden van digital transport. Het bedrijf is niet aansprakelijk voor het verschil in wie ze waren bij vertrek en hoe ze zijn als ze aankomen. Ik ben van nature een complotdenker. Geen idee is mij te gek. Zoals Walt Disney al zei: “If you can dream it, you can do it”. Ik droom wat af.

Geplaatst in rubriek:
Hans Adriani
Hans Adriani

Adriani is Toyota-dealer buiten bedrijf en zit tegenwoordig in de IT. Deze langstzittende columnist van Automotive geeft elk nummer van Automotive Management zijn bijzondere kijk op de branche.

Column Adriani | Data-doodvonnis | Automotive Online

Column Adriani | Data-doodvonnis

Column • Columnist Hans Adriani, voormalig dealer en tegenwoordig werkzaam in de luchtvaart-it, ziet dat consumenten nogal naïef omgaan met het akkoord geven op voorwaarden. 
Hans Adriani Hans Adriani
• Laatste update:
Hans Adriani, Dealer b.d., hans@dsolution.eu

Wanneer het vliegtuig problemen heeft op de taxibaan en hulp nodig is, dan dienen de passagiers die bij de nooduitgang zitten uit te stappen en te helpen met duwen. Voor de gein is dit door een van onze programmeurs toegevoegd aan een Internet Booking Engine, sectie “fare rules”, waar de klant op moet klikken om door te kunnen gaan met het boeken van een vlucht.

Voor de grap, maar vergeten weg te halen toen het boekingssysteem naar productie ging. Gelukkig ben ik niet normaal en doe ik dingen waarvan het team altijd roept “dat doen normale mensen niet!” De testen van de airline waren al achter de rug. Ik ga dus wel door alle fare rules heen en kon het nog net stiekem laten weghalen.

Overheidsdienaren

Op de iPhone van mijn vrouw kan ik bij Google Maps de naam invullen van een relatie. Ik krijg dan niet alleen het adres, maar ook het e-mailadres en telefoonnummer in beeld. Hoe handig! Er staan ook mensen bij waarvan ik de contactinformatie nog niet had. Die hebben minder geluk. Waarschijnlijk even niet opgelet bij het accepteren van de standaard voorwaarden en settings. Op mijn Samsung kan dit niet. 

Gelukkig doe ik dingen waarvan het team altijd roept: dat doen normale mensen niet

De overheid weet blijkbaar wel hoe de settings horen te staan. Ik vond geen Sigrid K., of Hugo de J. in Google Maps. Dankzij die vreselijke wet AVG, die de privacy beschermt van burgers zolang er niet wordt geprobeerd die te omzeilen, mits je een overheidsdienaar bent, dan ben je afgeschermd. 

Complotten

Er is geen hond die stopt met het accepteren van cookies of het accepteren van ‘ onze algemene voorwaarden die U kunt vinden op onze website’. Ze zullen het toch wel goed bedoelen? Het zal toch niet altijd zo gaan als bij Moderna of Pfizer dat je geacht wordt te weten dat elke aansprakelijkheid uitgesloten is, want “we hadden toch haast?”. Ik zal toch geen doodvonnis tekenen? Ik heb een paar complotten. De eerste is het Chinese complot. Ik krijg een chip achter mijn linkeroor en als ik aan mijn oorlel trek, versta en spreek ik Chinees.

De tweede is het Teleporting-complot. Ik weet het al jaren zeker: je kunt jezelf versturen via 8G. De eerste tests hebben nog wat kinderziektes, maar de proefpersonen zijn akkoord gegaan met de algemene voorwaarden van digital transport. Het bedrijf is niet aansprakelijk voor het verschil in wie ze waren bij vertrek en hoe ze zijn als ze aankomen. Ik ben van nature een complotdenker. Geen idee is mij te gek. Zoals Walt Disney al zei: “If you can dream it, you can do it”. Ik droom wat af.

Geplaatst in rubriek:
Hans Adriani
Hans Adriani

Adriani is Toyota-dealer buiten bedrijf en zit tegenwoordig in de IT. Deze langstzittende columnist van Automotive geeft elk nummer van Automotive Management zijn bijzondere kijk op de branche.