‘Voormalig Nissan-directeur Kelly keert na drie jaar terug in VS’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Carlos Ghosn was niet aanwezig in de rechtbank in Japan waar zijn rechterhand Greg Kelly tot een voorwaardelijke straf is veroordeeld. (foto: Shutterstock)

De rechtbank in Tokio heeft Greg Kelly, voormalig directeur Nissan, na een proces van zo’n zeventien maanden veroordeeld voor het helpen van zijn toenmalig baas Carlos Ghosn met fraude en belastingontduiking. Kelly kreeg een voorwaardelijke straf van zes maanden. Hij is daartegen in beroep gegaan, maar mag Japan voor het eerst sinds zijn arrestatie drie jaar geleden wel verlaten. Zo melden internationale media.

Kelly werd in 2018 samen met Ghosn in Japan gearresteerd en kwam op borgtocht vrij, maar mocht Japan niet verlaten. Hij ontkent alle beschuldigingen en stond alleen voor de rechtbank in Japan, nadat Ghosn in 2019 uit de Japanse gevangenis wist te ontsnappen en naar Libanon vluchtte. Ghosn heeft tot nu toe alle aantijgingen ontkend, verblijft nog steeds in Beiroet en liet in een interview met het Franse Le Parisien nog weten Renault-Nissan een ‘kleine, kwetsbare fabrikant’ te vinden.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Voormalig Nissan-directeur Kelly keert na drie jaar terug in VS’ | Automotive Online

‘Voormalig Nissan-directeur Kelly keert na drie jaar terug in VS’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Carlos Ghosn was niet aanwezig in de rechtbank in Japan waar zijn rechterhand Greg Kelly tot een voorwaardelijke straf is veroordeeld. (foto: Shutterstock)

De rechtbank in Tokio heeft Greg Kelly, voormalig directeur Nissan, na een proces van zo’n zeventien maanden veroordeeld voor het helpen van zijn toenmalig baas Carlos Ghosn met fraude en belastingontduiking. Kelly kreeg een voorwaardelijke straf van zes maanden. Hij is daartegen in beroep gegaan, maar mag Japan voor het eerst sinds zijn arrestatie drie jaar geleden wel verlaten. Zo melden internationale media.

Kelly werd in 2018 samen met Ghosn in Japan gearresteerd en kwam op borgtocht vrij, maar mocht Japan niet verlaten. Hij ontkent alle beschuldigingen en stond alleen voor de rechtbank in Japan, nadat Ghosn in 2019 uit de Japanse gevangenis wist te ontsnappen en naar Libanon vluchtte. Ghosn heeft tot nu toe alle aantijgingen ontkend, verblijft nog steeds in Beiroet en liet in een interview met het Franse Le Parisien nog weten Renault-Nissan een ‘kleine, kwetsbare fabrikant’ te vinden.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.