Miljardair Boekhoorn beoogd eigenaar Automotive Campus Helmond

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Automotive Campus wordt wellicht verkocht aan private partij De Ontwikkelcombinatie. (Foto: gemeente Helmond)

De Ontwikkelcombinatie, bestaande uit Bouwbedrijf Van de Ven en het vastgoedbedrijf van miljardair Marcel Boekhoorn, Ramphastos Real Estate Investments, wordt mogelijk de nieuwe eigenaar van Automotive Campus in Helmond. Dat is de uitkomst van een intentieovereenkomst tussen de combinatie, provincie Noord-Brabant en gemeente Helmond. Dat meldt de gemeente vandaag.Gisteren vertelde Jan Peter Balkenende aan Automotive dat overheidsinvesteringen nodig zijn om de toekomst van de Nederlandse auto-industrie te borgen.

Volgens de provincie en de gemeente kan de campus, die ruim 10 jaar geleden werd ontwikkeld door het bedrijfsleven en de overheid, zich verder ontwikkelen door de verkoop aan een private partij. De investeringsmaatschappij is al eigenaar van de High Tech Campus in Eindhoven. Na het tekenen van de intentieovereenkomst worden zaken zoals de verkoop van gronden en financiering uitgewerkt.

Start ups

Erik Ronnes, gedeputeerde wonen en ruimte van provincie Noord-Brabant, onderstreept het belang van de campus. “De Automotive Campus in Helmond is een van de belangrijke Brabantse werklocaties. Het draagt bij aan de innovatiekracht in de sector high tech automotive en smart mobility. Het is een omgeving waar veelbelovende start ups, zoals Lightyear, kunnen floreren.”

De overheden willen bij de verkoop de “maatschappelijke waarden voor de toekomst zekerstellen”. Om dit te realiseren stellen de betrokken partijen een toekomstvisie op. Doel is om de samenwerking tussen de overheid, het onderwijs en de arbeidsmarkt te behouden. De verkoop wordt naar verwachting voor de zomer van 2021 bekrachtigd.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Miljardair Boekhoorn beoogd eigenaar Automotive Campus Helmond | Automotive Online

Miljardair Boekhoorn beoogd eigenaar Automotive Campus Helmond

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Automotive Campus wordt wellicht verkocht aan private partij De Ontwikkelcombinatie. (Foto: gemeente Helmond)

De Ontwikkelcombinatie, bestaande uit Bouwbedrijf Van de Ven en het vastgoedbedrijf van miljardair Marcel Boekhoorn, Ramphastos Real Estate Investments, wordt mogelijk de nieuwe eigenaar van Automotive Campus in Helmond. Dat is de uitkomst van een intentieovereenkomst tussen de combinatie, provincie Noord-Brabant en gemeente Helmond. Dat meldt de gemeente vandaag.Gisteren vertelde Jan Peter Balkenende aan Automotive dat overheidsinvesteringen nodig zijn om de toekomst van de Nederlandse auto-industrie te borgen.

Volgens de provincie en de gemeente kan de campus, die ruim 10 jaar geleden werd ontwikkeld door het bedrijfsleven en de overheid, zich verder ontwikkelen door de verkoop aan een private partij. De investeringsmaatschappij is al eigenaar van de High Tech Campus in Eindhoven. Na het tekenen van de intentieovereenkomst worden zaken zoals de verkoop van gronden en financiering uitgewerkt.

Start ups

Erik Ronnes, gedeputeerde wonen en ruimte van provincie Noord-Brabant, onderstreept het belang van de campus. “De Automotive Campus in Helmond is een van de belangrijke Brabantse werklocaties. Het draagt bij aan de innovatiekracht in de sector high tech automotive en smart mobility. Het is een omgeving waar veelbelovende start ups, zoals Lightyear, kunnen floreren.”

De overheden willen bij de verkoop de “maatschappelijke waarden voor de toekomst zekerstellen”. Om dit te realiseren stellen de betrokken partijen een toekomstvisie op. Doel is om de samenwerking tussen de overheid, het onderwijs en de arbeidsmarkt te behouden. De verkoop wordt naar verwachting voor de zomer van 2021 bekrachtigd.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.