Autoprof schrapt editie Hardenberg

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Trouwe Hardenberg-bezoekers moeten voortaan naar Gorinchem. (Foto: Evenementenhal)

Vakbeurs Auto Prof AMT Live voegt de edities in Gorinchem en in Hardenberg samen tot een nationaal aftermarket event in Gorinchem. Dat maakte organisator Easyfairs zojuist bekend tijdens een speciale bijeenkomst in Gorichem. De volgende editie van Auto Prof AMT Live vindt plaats op 11,12 en 13 februari 2020.

Dit betekent dat de voor oktober dit jaar geplande editie in Hardenberg niet doorgaat, aldus Floris Valk, hoofd Automotive en Transport bij organisator Easyfairs. Voor de editie van 2020 belooft Valk meer aandacht op de beursvloer voor 3D printing, EV’s en classic cars. Easyfairs schrapt Autoprof Hardenberg van de kalender vanwege de blijvend teruglopende aantallen bezoekers en exposanten.

Autoprof AMT Live ontstond vorig jaar uit een fusie tussen de evenementen Autoprofessioneel & Schadeherstel Vakbeurs in Hardenberg en Gorinchem en AMT Live, dat de laatste keer plaatsvond in Rosmalen. 

De Evenementenhal, de vorige organisator van de Autoprofessioneel en Schadeherstelvakbeurs (kortweg Autoprof), werd in 2016 gekocht door de Belgische beursorganisator Easyfairs. Vorig jaar fuseerde de ‘autoprof’ met AMT Live, een beurs van vakblad AMT. Deze fusie kon een verdere daling van de bezoekersaantallen echter niet voorkomen: In Hardenberg kwamen in 2015 nog 14.000 bezoekers, in 2018 waren dat er een kleine 6.000. In Gorinchem daalde het aantal bezoekers in deze periode van 15.600 naar 11.500. De grotere vakbeurzen lijken onder andere hinder te ondervinden van de keuze van steeds meer leveranciers om eigen huisshows te organiseren. Dat de organisatoren nu de regionale beurzen samenvoegen tot een landelijke, is geen garantie voor succes: de AutovakRAI is immers al jaren van de kalender en ook voor diens opvolging Equipvak kwamen weinig garagisten in beweging.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Autoprof schrapt editie Hardenberg | Automotive Online

Autoprof schrapt editie Hardenberg

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Trouwe Hardenberg-bezoekers moeten voortaan naar Gorinchem. (Foto: Evenementenhal)

Vakbeurs Auto Prof AMT Live voegt de edities in Gorinchem en in Hardenberg samen tot een nationaal aftermarket event in Gorinchem. Dat maakte organisator Easyfairs zojuist bekend tijdens een speciale bijeenkomst in Gorichem. De volgende editie van Auto Prof AMT Live vindt plaats op 11,12 en 13 februari 2020.

Dit betekent dat de voor oktober dit jaar geplande editie in Hardenberg niet doorgaat, aldus Floris Valk, hoofd Automotive en Transport bij organisator Easyfairs. Voor de editie van 2020 belooft Valk meer aandacht op de beursvloer voor 3D printing, EV’s en classic cars. Easyfairs schrapt Autoprof Hardenberg van de kalender vanwege de blijvend teruglopende aantallen bezoekers en exposanten.

Autoprof AMT Live ontstond vorig jaar uit een fusie tussen de evenementen Autoprofessioneel & Schadeherstel Vakbeurs in Hardenberg en Gorinchem en AMT Live, dat de laatste keer plaatsvond in Rosmalen. 

De Evenementenhal, de vorige organisator van de Autoprofessioneel en Schadeherstelvakbeurs (kortweg Autoprof), werd in 2016 gekocht door de Belgische beursorganisator Easyfairs. Vorig jaar fuseerde de ‘autoprof’ met AMT Live, een beurs van vakblad AMT. Deze fusie kon een verdere daling van de bezoekersaantallen echter niet voorkomen: In Hardenberg kwamen in 2015 nog 14.000 bezoekers, in 2018 waren dat er een kleine 6.000. In Gorinchem daalde het aantal bezoekers in deze periode van 15.600 naar 11.500. De grotere vakbeurzen lijken onder andere hinder te ondervinden van de keuze van steeds meer leveranciers om eigen huisshows te organiseren. Dat de organisatoren nu de regionale beurzen samenvoegen tot een landelijke, is geen garantie voor succes: de AutovakRAI is immers al jaren van de kalender en ook voor diens opvolging Equipvak kwamen weinig garagisten in beweging.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.