Achtergrond: Europese regels voor typegoedkeuring worden verscherpt

Steven Don Steven Don
Achtergrond: Europese regels voor typegoedkeuring worden verscherpt

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • A. van Nieop

    Heel begrijpelijk de aanscherping van typegoedkeuringen en controles daarop. Het is echter schrijnend dat de plannen daartoe al in september 2015! leefde en het misschien nóg wel 1 of 2 jaar duurt voordat zo’n nieuwe regelgeving wordt ingevoerd. Dan zijn we maar liefst vier jaar verder!

  • Jerry

    Lijkt me ook handig om de NL staat eens te dwingen om het bouwjaar van een auto op het kenteken te zetten in plaats van datum van eerste afgifte. Het is echt een gouden handel voor de NL importeurs om de oude stokvoorraad van de andere EU landen hier als nieuw te verkopen zonder daar extra korting op weg te geven. Koop je een nieuwe auto heeft ie drie jaar staan rotten aan de zee in Griekenland bvb. Export NL auto`s hebben hier ook al jaren onder te lijden. De buitenlanders leren ook. Koopt bvb een Roemeen een auto van denkt hij drie jaar oud heeft de auto een twee jaar ouder bouwjaar bij aankomst in eigen land.Geen drie maar vijf jaar oude auto.