Europese Commissie: CO2-uitstoot auto’s in EU moet 30 procent omlaag

Steven Don Steven Don
CO2-uitstoot auto’s in EU moet 30 procent omlaag

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • FS

    30% Verlaging van de CO2-uitstoot van in 2030 geproduceerde auto’s vind ik weinig ambitieus. Dit betekent dat over 13 jaar nieuwe auto’s nog steeds 70% van de CO2 uitstoten. Is die verlaging trouwens op basis van de norm of op basis van de werkelijke uitstoot in 2021? Gaat het om de uitstoot per voertuig? Wat zijn dan de gevolgen voor de totale uitstoot als het wagenpark in de EU blijft groeien? En hoeveel van de relatief vervuilende voertuigen die nu rondrijden, rijden in 2030 nog steeds? Bovendien gaat het om “streefcijfers”.
    Alle beetjes helpen natuurlijk, maar ik denk niet dat dit de manier is om het beter te doen dan bijv. China en zo wereldleider te worden. Daar is (veel) meer voor nodig.

  • piet zeeuw

    de wereld verbeteren is mooi, maar laten wij als branche en als nederlandse overheid er nu maar voor zorgen dat de consument weer nieuwe auto,s gaat kopen. dat zal op zich al een hele verbetering opleveren zeker als we de sturing naar lage co2 auto,s beter stimuleren als nu het geval is.