Louwman treedt toe tot club van Quote 500-miljardairs

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Quote

De nieuwe Quote 500 is vandaag gepubliceerd.

Weliswaar kent het familieconcern moeizame jaren, voornamelijk als gevolg van de problemen bij dochterbedrijf Welzorg, maar volgens Quote is Evert Louwman tot nu toe altijd te laag gewaardeerd door het blad.

Wijnand Pon voert de autobranche al jaren aan, gevolgd door Wim van der Leegte, dankzij de groei van VDL Nedcar een van de snelste stijgers is in de afgelopen jaren.

Een van de grote dalers is Bosal-eigenaar Karel Bos. Zijn bedrijf maakt een moeizame tijd door, waarbij er fors werd geherstructureerd. Ook prive maakt Bos een zware tijd door, zo is hij dementerend, meldt Quote.Evert Louwman werd vorig jaar verkozen tot meest invloedrijke Automotive Personality van de afgelopen 20 jaar.

Arie van den Ban en de familie Berkel zijn de enige automotive-afvallers uit de Quote 500 van dit jaar. Fred en Carola Berkel reorganiseerden hun bedrijf DC Berkel. Bij Van den Ban geldt dat hij de ondergrens van 71 miljoen euro niet haalt, maar niet omdat het niet goed zou gaan met zijn bedrijf. Dat werd enige tijd geleden overgenomen door Inter-sprint van Job van Vliet (nr. 86).

Bekijk hieronder het Quote 500 automotive-overzicht.


Familie

 


Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.