Voormalig Autoweek-hoofdredacteur haalt concurrent naar Nederland

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Autocar is ‘s werelds oudste autotijdschrift en werd opgericht in 1896, als voortzetting van een tijdschrift over fietsen. De Nederlandse uitgave van het blad komt niet op zich te staan: uitgeverij Currus Media van Van den Ham wil het magazine combineren met onder meer events en gaming, activiteiten die minstens zo belangrijk worden als het tijdschrift. 

Mediaconcern rond auto’s

“Wij willen ons vooral profileren als een breed mediaconcern rond auto’s”, vertelt Van den Ham aan Automotive. “Daarom beginnen we ook niet met het papieren magazine, maar organiseren we dit najaar eerst een groot gaming event. Er komen een paar nieuwe racing- en streetgames aan en met een van die bedrijven hebben we een partnership. Volgend voorjaar zetten we een groot exclusive car-event op poten.”

Nieuwe invalshoeken

Robert van den Ham was tot januari 2015 hoofdredacteur van Autoweek, waar hij vertrok na een meningsverschil met de uitgever. Vervolgens werd hij verantwoordelijk voor Voetbal International, waar hij april dit jaar vertrok. Zijn nieuwe bedrijf Currus Media werkt onder de vlag van het internationale Currus Media House. “Terwijl we de markt aan het verkennen waren kwam de licentie voor Autocar op ons pad”, legt Van den Ham uit.

“We hebben dat opgepakt want ik zie genoeg kansen. De huidige automotive media doen al jaren hetzelfde, ik zie daar nauwelijks vernieuwing. We hebben ideeën genoeg. Hoe dan ook komt de consument centraal te staan. Dus komt er een nieuw model uit, dan zoeken we iemand die al vijf jaar in de voorganger rijdt en geven hem de sleutels. Laat hem of haar maar eens een paar dagen met het nieuwe model rijden. Webcam erbij. Zo kiezen we telkens andere invalshoeken.”  

Bekijk hieronder de aankondiging van de Nederlandse-versie van Autocar.