Quote 500: Wijnand Pon blijft Wim van der Leegte voor

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Het vermogen van Wijnand Pon is al jaren stabiel, terwijl Van der Leegte van 960 miljoen naar 1,2 miljard sprong; voornamelijk dankzij de bouw van Mini’s bij dochteronderneming VDL Nedcar. Dat staat in de nieuwe Quote 500. Derde automan op de lijst is Evert Louwman, die in de verkiezing Automotive Personality 1996-2016 Wijnand Pon en Wim van der Leegte wel voor wist te blijven.

De enige automotive-nieuwkomer in de top 500 is Arie van den Ban op positie 471 (van Van den Ban Groothandel). Zijn bedrijf werd twee jaar geleden overgenomen door Inter-Sprint, waarvan eigenaar Job van Vliet op plek 69 staat in de lijst van rijkste Nederlanders.

De Quote-lijst is dit jaar uitgebreid tot een top 1000. Hierdoor zijn er meerdere mensen uit de autobranche bijgekomen, zoals Lars Heuts, die vorig jaar zijn groothandel verkocht aan Sator.

Ook is er een buitenland-lijst. Hierin staat Karel Bos sr op plek 38 met een vermogen van 238 miljoen euro. Zijn bedrijf Bosal kwam deze week in het nieuws door de schorsing van topman Aad Goudriaan.

Bekijk hieronder welke autobranchemannen de Quote 500 sieren:

Familie Quote 50 

Buitenland 100

 

De Quote 500 is hier te bestellen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Quote 500: Wijnand Pon blijft Wim van der Leegte voor | Automotive Online

Quote 500: Wijnand Pon blijft Wim van der Leegte voor

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Het vermogen van Wijnand Pon is al jaren stabiel, terwijl Van der Leegte van 960 miljoen naar 1,2 miljard sprong; voornamelijk dankzij de bouw van Mini’s bij dochteronderneming VDL Nedcar. Dat staat in de nieuwe Quote 500. Derde automan op de lijst is Evert Louwman, die in de verkiezing Automotive Personality 1996-2016 Wijnand Pon en Wim van der Leegte wel voor wist te blijven.

De enige automotive-nieuwkomer in de top 500 is Arie van den Ban op positie 471 (van Van den Ban Groothandel). Zijn bedrijf werd twee jaar geleden overgenomen door Inter-Sprint, waarvan eigenaar Job van Vliet op plek 69 staat in de lijst van rijkste Nederlanders.

De Quote-lijst is dit jaar uitgebreid tot een top 1000. Hierdoor zijn er meerdere mensen uit de autobranche bijgekomen, zoals Lars Heuts, die vorig jaar zijn groothandel verkocht aan Sator.

Ook is er een buitenland-lijst. Hierin staat Karel Bos sr op plek 38 met een vermogen van 238 miljoen euro. Zijn bedrijf Bosal kwam deze week in het nieuws door de schorsing van topman Aad Goudriaan.

Bekijk hieronder welke autobranchemannen de Quote 500 sieren:

Familie Quote 50 

Buitenland 100

 

De Quote 500 is hier te bestellen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.