AutoRAI 2013 langer open

Redactie Redactie
• Laatste update:

De AutoRAI vindt volgend jaar eerder plaats dan de vorige editie. Is dat in de hoop op minder goed weer?
Beursmanager Joost ’t Hooft lachend: “Nee, hoewel we natuurlijk wel hopen dat we niet weer de eerste mooie dagen van het jaar krijgen. Deze data kwamen gewoon het beste uit met de agenda’s. Vorig jaar hadden we aansluitend op de beurs het paasweekend. Uit kostenoverwegingen, ook voor onze standhouders, willen we dan niet open zijn. Volgend jaar valt Pasen in de opbouwperiode en kunnen we de zondag van het laatste weekend wel open zijn, vandaar ook de extra dag. De verruimde openingstijd is een kwestie van uitproberen wat werkt. Vroeger opende de AutoRAI nog eerder maar de tijden zijn in 2009 aangepast. Vorig jaar merkten we dat veel bezoekers vroeg kwamen. Dus ook uit gastvrijheid naar hen gaan we volgend jaar eerder open.”

Net zoals in aanloop naar de ‘crisiseditie’ 2009 verkeren we nu in economisch onzekere tijden. Hoe gaan jullie daarmee om?
“In 2009 is het roer omgegaan en net zoals vorig jaar houden we de kostenefficiëntie erin. Verder gaan we nog meer sturen op return on investment door veel en goede bezoekers te trekken en wederom een kostenefficiënte standbouw aan te bieden. Verder komen we met een collectief cateringplan waar standhouders gebruik van kunnen maken. We bieden een mix van voordelen, maar de bezoekers merken er niets van.

Kijken jullie met spanning uit naar de verkiezingen?
“We hopen natuurlijk dat het nieuw te vormen kabinet snel met duidelijkheid komt omtrent de maatregelen en dat het de automobilist toch zo veel mogelijk zal sparen. Iedereen is gebaat bij rust in de markt.” 

Hebben er al importeurs getekend voor deelname?
“De gesprekken vinden plaats en ik verwacht de komende weken namen te kunnen noemen. We zijn ook bezig met de centrale invulling en houden daarbij vast aan de successen van vorig jaar. De nadruk komt weer te liggen op beleving, zodoende houden we het buitenpark in stand.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.