Commissie onderzoekt wagenparkbeheer Defensie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Aanleiding tot het onderzoek is de beschuldiging dat het hoofd wagenparkbeheer misbruik had gemaakt van zijn positie. Door een positief advies uit te brengen bij de aankoop van voertuigen, zou hij jarenlang vrijwel gratis in dure auto`s hebben kunnen rijden, zo zei een klokkenluider bij Defensie in december.

Het ministerie heeft toen nog geen aangifte gedaan omdat men eerst het onderzoek wilde afwachten. Bovendien wil men weten volgens welke procedures de afdeling te werk gaat bij de inkoop van nieuwe auto’s. Aangifte bij Justitie kan dan alsnog volgen.

Wagenpark valt onder Defensie Materieel Organisatie, een onderdeel van het leger dat al vaker negatief in het nieuws is geweest als gevolg van ‘vernietigende rapporten’ van de interne controledienst. Defensie heeft zesduizend personenauto’s en busjes in gebruik.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Commissie onderzoekt wagenparkbeheer Defensie | Automotive Online

Commissie onderzoekt wagenparkbeheer Defensie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Aanleiding tot het onderzoek is de beschuldiging dat het hoofd wagenparkbeheer misbruik had gemaakt van zijn positie. Door een positief advies uit te brengen bij de aankoop van voertuigen, zou hij jarenlang vrijwel gratis in dure auto`s hebben kunnen rijden, zo zei een klokkenluider bij Defensie in december.

Het ministerie heeft toen nog geen aangifte gedaan omdat men eerst het onderzoek wilde afwachten. Bovendien wil men weten volgens welke procedures de afdeling te werk gaat bij de inkoop van nieuwe auto’s. Aangifte bij Justitie kan dan alsnog volgen.

Wagenpark valt onder Defensie Materieel Organisatie, een onderdeel van het leger dat al vaker negatief in het nieuws is geweest als gevolg van ‘vernietigende rapporten’ van de interne controledienst. Defensie heeft zesduizend personenauto’s en busjes in gebruik.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.