Jonker senior: sluiting om faillissement te voorkomen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Goed ingevoerde bronnen melden Automotive echter dat het Amersfoortse bedrijf op omvallen staat – onder meer huisbankier ABN Amro zou een faillissement hebben aangevraagd – en het faillissement slechts een kwestie van tijd is.
Jan Jonker ontkent dit, maar wil verder niet inhoudelijk op de zaak ingaan. “Ik ben de eigenaar van het onroerend goed en verhuur dat aan ABN Amro. Verder heb ik niets met de zaak te maken.” Hij is via zijn bv Jonker Beheer Hoevelaken wel enig aandeelhouder, zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Correctie 12 mei: niet Jonker sr maar een stichting administratiekantoor is enige aandeelhouder van Jonker Beheer Hoevelaken. De door de KvK mondeling verstrekte gegevens bleken onjuist.

Jonker senior denkt dat zijn zoon, Jeen, door het sluiten van het bedrijf extra tijd creeërt om zo tot een oplossing te komen.

Côte d`Azur
Overigens is Jeen Jonker zelf wegens vakantie niet bereikbaar. Hij zit met zijn familie aan de Côte d`Azur en komt maandag weer terug. Ook ABN Amro is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Ron Schuurman, verkoopleider bij Jonker Automotive, laat in een reactie per mail weten dat klanten hun auto´s die in consignatie op het terrein staan, kunnen ophalen. “Het merendeel van de auto´s is reeds opgehaald door de eigenaren en de rest zal in de loop van deze week gehaald worden”, aldus Schuurman. “Tevens willen wij benadrukken dat deze klanten geen risico lopen dat de auto´s niet geleverd kunnen worden.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.