Budget Rent-a-car blijft in Nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met hoeveel partijen onderhandeld wordt en welke dat zijn, zegt het bedrijf niet. "Daar doen we op dit moment geen uitspraken over", aldus hoofd marketing en woordvoerder Andrew Lewis. Wel staat volgens Lewis vast dat het label sowieso blijft bestaan op de Nederlandse markt. "We zijn van plan om de komende jaren het Budget-netwerk uit te breiden om weer te groeien in Nederland."

Stern
Onlangs maakte de huidige partner Stern Groep bekend later dit jaar de lopende franchise-overeenkomst niet te verlengen. De belangrijkste reden daarvoor zijn volgens topman Henk van der Kwast de hoge franchise-kosten. Stern zet haar verhuuractiviteiten op de eigen locaties vanaf juni voort onder de naam Stern Verhuur.

De Avis Budget Group, de eigenaar van autoverhuurmaatschappij Avis en van het franchiselabel Budget Rent-a-car, zegt nu meerdere opties  te onderzoeken om de dienstverlening op de overige Budget locaties in Nederland voort te zetten. Feitelijk gaat het dan alleen om Amsterdam Schiphol, de overige locaties zijn in eigendom van of worden gehuurd door Stern.

Corporate invulling
Volgens diverse ingewijden is de meest voor de hand liggende optie overigens dat er geen nieuwe franchisenemer wordt aangesteld (die zou dan zelf een relevant netwerk moeten meebrengen), maar dat Avis de invulling van het netwerk zelf gaat verzorgen, onder het Budget-label. Daarbij zou Avis het b2b en Budget meer het b2c-merk worden. Voor een dergelijke constructie is ook gekozen in Frankrijk en afgelopen najaar in Duitsland, nadat franchisenemer Robert Straub GmbH failliet was gegaan.

Desgevraagd wil Lewis niet uitsluiten dat ook in Nederland uiteindelijk voor deze optie wordt gekozen. “Op dit moment houden we alle opties open”, aldus Lewis. "Maar binnen enkele weken nemen we een beslissing."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.