‘Carnext sluit hoofdkantoor, zoekt oplossing voor Spanje en Portugal’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Carnext

Occasionbedrijf Carnext sluit september volgend jaar zijn hoofdkantoor. Alle medewerkers hebben te horen gekregen dat ze naar een andere baan kunnen uitzoeken. Dat melden zeer betrouwbare bronnen rond het bedrijf aan Automotive. Alleen de operaties in Spanje en Portugal worden voortgezet. Er wordt nu naar een constructie gezocht waarin Carnext actief kan blijven in deze twee landen. Carnext zelf wil niet reageren.

Vlak na de zomer werd bekend dat Carnext zich uit meerdere landen terug ging trekken. In eerste instantie zou in Nederland alleen de online verkoop stoppen, maar niet veel later werd bekend dat Carnext alle Nederlandse activiteiten beëindigt. Een groot deel van de medewerkers van het bedrijf kreeg daarbij al ontslag aangezegd.

De overige medewerkers van het concern, die op het hoofdkantoor werken, hebben gisteren ook te horen gekregen dat er ontslag voor ze is aangevraagd.

De b2b-activiteiten van Carnext worden momenteel al overgedragen aan BCA, dat net als Carnext onderdeel is van Constellation Group. De grootaandeelhouder in Constellation is investeringsmaatschappij TDR Capital, dat tevens het consortium leidde dat Leaseplan aan ALD heeft verkocht. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.