Online autodealer Cazoo trekt zich terug uit de EU

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De groei in het VK blijft sterk voor Cazoo (foto: Cazoo)

De Britse online autodealer Cazoo heeft besloten zich alleen te focussen op het Verenigd Koninkrijk en zijn activiteiten in de EU te stoppen. ​​Het bedrijf was niet actief in Nederland.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Het bedrijf verwacht tegen het einde van 2023 meer dan 100 miljoen pond (115 miljoen euro) aan contanten te besparen, exclusief eventuele afbouwkosten, als gevolg van zijn terugtrekking uit de EU. 

Lex Chesterman, oprichter en ceo van Cazoo: “Gezien ons doel om tegen het einde van volgend jaar winstgevend te zijn, hebben we de moeilijke beslissing genomen om ons uitsluitend te concentreren op de enorme Britse markt voor gebruikte auto’s, die jaarlijks meer dan 100 miljard pond waard is. De sterke vraag van klanten die we zien in de kernactiviteiten van het VK, geeft ons veel vertrouwen in de toekomst.”

Cazoo is niet de nieuwe occasiongigant die het moeilijk heeft, onder andere ook Carvana lijdt zware verliezen.

Online autodealer Cazoo trekt zich terug uit de EU | Automotive Online

Online autodealer Cazoo trekt zich terug uit de EU

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De groei in het VK blijft sterk voor Cazoo (foto: Cazoo)

De Britse online autodealer Cazoo heeft besloten zich alleen te focussen op het Verenigd Koninkrijk en zijn activiteiten in de EU te stoppen. ​​Het bedrijf was niet actief in Nederland.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Het bedrijf verwacht tegen het einde van 2023 meer dan 100 miljoen pond (115 miljoen euro) aan contanten te besparen, exclusief eventuele afbouwkosten, als gevolg van zijn terugtrekking uit de EU. 

Lex Chesterman, oprichter en ceo van Cazoo: “Gezien ons doel om tegen het einde van volgend jaar winstgevend te zijn, hebben we de moeilijke beslissing genomen om ons uitsluitend te concentreren op de enorme Britse markt voor gebruikte auto’s, die jaarlijks meer dan 100 miljard pond waard is. De sterke vraag van klanten die we zien in de kernactiviteiten van het VK, geeft ons veel vertrouwen in de toekomst.”

Cazoo is niet de nieuwe occasiongigant die het moeilijk heeft, onder andere ook Carvana lijdt zware verliezen.