Marktplaats start inruilservice met Dealerdirect

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Marktplaats

Marktplaats biedt particuliere adverteerders de mogelijkheid om hun auto via Dealerdirect aan een autobedrijf te verkopen. Dat melden beide partijen vandaag. De samenwerking is deze week gestart.

Marktplaats biedt de service aan bij particulieren die al langere tijd een auto adverteren. De particulier kan het aanbieden van zijn auto doen in een Marktplaats-omgeving waarbij Dealerdirect (moeder van Ikwilvanmijnautoaf.nl) verantwoordelijk is voor de techniek en uitvoering. “Op deze manier lossen we een belangrijk pijnpunt op van particulieren die al langere tijd hun auto aanbieden. Door deze samenwerking krijgen ze op een simpele, heldere manier het hoogste bod uit de markt”, zegt Ivo Wassenaar, head of marketing bij Adevinta Benelux (Adevinta kocht vorig jaar de advertentietak van Marktplaats-moeder Ebay).

Op Marktplaats is zo’n twintig procent van het auto-aanbod afkomstig van particulieren.

Geselecteerde bedrijven

“Wij hebben een jaar gewerkt aan deze samenwerking”, zegt Vincent Stevens, chief technology officer en mede-eigenaar van Dealerdirect. “Binnen Dealerdirect is er een apart team geformeerd. We werken ook met een geselecteerde groep autobedrijven die kunnen bieden op de Marktplaats-auto’s, dat zijn over het algemeen onze beste klanten.” Voor Stevens kan een succesvolle samenwerking de opmaat zijn naar een (nieuwe) stap over de grens. “Ik sluit dat niet uit. We zijn absoluut geïnteresseerd in Europese expansie.”

Dealerdirect introduceerde eerder dit jaar Ikwilvanmijnfietsaf.nl.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Marktplaats start inruilservice met Dealerdirect | Automotive Online

Marktplaats start inruilservice met Dealerdirect

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Marktplaats

Marktplaats biedt particuliere adverteerders de mogelijkheid om hun auto via Dealerdirect aan een autobedrijf te verkopen. Dat melden beide partijen vandaag. De samenwerking is deze week gestart.

Marktplaats biedt de service aan bij particulieren die al langere tijd een auto adverteren. De particulier kan het aanbieden van zijn auto doen in een Marktplaats-omgeving waarbij Dealerdirect (moeder van Ikwilvanmijnautoaf.nl) verantwoordelijk is voor de techniek en uitvoering. “Op deze manier lossen we een belangrijk pijnpunt op van particulieren die al langere tijd hun auto aanbieden. Door deze samenwerking krijgen ze op een simpele, heldere manier het hoogste bod uit de markt”, zegt Ivo Wassenaar, head of marketing bij Adevinta Benelux (Adevinta kocht vorig jaar de advertentietak van Marktplaats-moeder Ebay).

Op Marktplaats is zo’n twintig procent van het auto-aanbod afkomstig van particulieren.

Geselecteerde bedrijven

“Wij hebben een jaar gewerkt aan deze samenwerking”, zegt Vincent Stevens, chief technology officer en mede-eigenaar van Dealerdirect. “Binnen Dealerdirect is er een apart team geformeerd. We werken ook met een geselecteerde groep autobedrijven die kunnen bieden op de Marktplaats-auto’s, dat zijn over het algemeen onze beste klanten.” Voor Stevens kan een succesvolle samenwerking de opmaat zijn naar een (nieuwe) stap over de grens. “Ik sluit dat niet uit. We zijn absoluut geïnteresseerd in Europese expansie.”

Dealerdirect introduceerde eerder dit jaar Ikwilvanmijnfietsaf.nl.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.