Faillissement voor Santing Europe Cars

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Santing Europe Cars is gisteren failliet verklaard (foto: Santing)

De rechtbank van Zutphen heeft Santing Europe Cars in Vaassen failliet verklaard. Santing lag de afgelopen jaren onder vuur in verband met vermeende fraude. 

Santing had in 2018 te maken met een inval van de Fiod. Het ging toen om onderzoek naar mogelijke btw-carrouselfraude bij de levering van dure auto’s vanuit Spanje, België, Duitsland en Oostenrijk via Nederland aan afnemers in Oost-Europa. In april vorig jaar werd de strafzaak tegen Santing geseponeerd.

De naheffingsaanslagen van de Belastingdienst waren daarmee echter niet van de baan. De belasting- en fraudezaken werden los van elkaar gevoerd. Bij belastingzaken geldt dat de bewijslast minder zwaar hoeft te zijn, dan in een strafzaak.

Santing meldde vorig jaar aan Automotive dat de naheffingsaanslagen werden aangevochten. “Wij verwachten dat deze tot nihil worden teruggebracht”, schreef het bedrijf toen. Of dit ook de reden van het faillissement is, is onbekend. 

Het faillissement blijkt uit het insolventieregister. Zowel Santing Europe Cars als curator Priscilla Trip van Dommerholt Advocaten in Apeldoorn is om een reactie gevraagd. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Faillissement voor Santing Europe Cars | Automotive Online

Faillissement voor Santing Europe Cars

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Santing Europe Cars is gisteren failliet verklaard (foto: Santing)

De rechtbank van Zutphen heeft Santing Europe Cars in Vaassen failliet verklaard. Santing lag de afgelopen jaren onder vuur in verband met vermeende fraude. 

Santing had in 2018 te maken met een inval van de Fiod. Het ging toen om onderzoek naar mogelijke btw-carrouselfraude bij de levering van dure auto’s vanuit Spanje, België, Duitsland en Oostenrijk via Nederland aan afnemers in Oost-Europa. In april vorig jaar werd de strafzaak tegen Santing geseponeerd.

De naheffingsaanslagen van de Belastingdienst waren daarmee echter niet van de baan. De belasting- en fraudezaken werden los van elkaar gevoerd. Bij belastingzaken geldt dat de bewijslast minder zwaar hoeft te zijn, dan in een strafzaak.

Santing meldde vorig jaar aan Automotive dat de naheffingsaanslagen werden aangevochten. “Wij verwachten dat deze tot nihil worden teruggebracht”, schreef het bedrijf toen. Of dit ook de reden van het faillissement is, is onbekend. 

Het faillissement blijkt uit het insolventieregister. Zowel Santing Europe Cars als curator Priscilla Trip van Dommerholt Advocaten in Apeldoorn is om een reactie gevraagd. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.