Indicata: Europese occasionverkoop daalt met 15,6 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De verkoop van occasions daalt sinds de strengere maatregelen. (Foto: Shutterstock)

Databedrijf Indicata meet in zijn Market Watch in november een terugval van 15,6 procent in de occasionverkoop in Europa. Dealers hebben hun voorraad op peil, maar de focus van de consument is op dit moment duidelijk gericht op andere zaken, zoals de feestdagen, zo meldt het bedrijf.

Indicata signaleert sinds november in Nederland een dalende occasionverkoop (-10,5%) en hield rekening met de aankondiging van strengere maatregelen en een tweede coronapandemie. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn er 21 procent minder diesels verkocht en 13 procent minder benzineauto’s. De belangstelling voor gebruikte hybride- en elektrische auto’s bleef goed, al vlakte de stijging van hybrides iets af (+53% in oktober/+41% in november).

Ondanks de afname in de verkoop is de omloopsnelheid van diesel (9%) en benzineauto’s (5%) toegenomen, terwijl die voor EV’s (-29%) en hybride auto’s (-16%) is afgenomen. Volgens Indicata is dat een vervelende trend voor dealers die vooral een voorraad hebben aangelegd in die alternatieve aandrijflijnen, terwijl die nu juist minder snel worden verkocht dan de traditioneel aangedreven auto’s. De afnemende vraag geldt voor gebruikte auto’s van alle leeftijden, zo meldt het databedrijf.

Afbeelding1.png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Indicata: Europese occasionverkoop daalt met 15,6 procent | Automotive Online

Indicata: Europese occasionverkoop daalt met 15,6 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De verkoop van occasions daalt sinds de strengere maatregelen. (Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

Databedrijf Indicata meet in zijn Market Watch in november een terugval van 15,6 procent in de occasionverkoop in Europa. Dealers hebben hun voorraad op peil, maar de focus van de consument is op dit moment duidelijk gericht op andere zaken, zoals de feestdagen, zo meldt het bedrijf.

Indicata signaleert sinds november in Nederland een dalende occasionverkoop (-10,5%) en hield rekening met de aankondiging van strengere maatregelen en een tweede coronapandemie. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn er 21 procent minder diesels verkocht en 13 procent minder benzineauto’s. De belangstelling voor gebruikte hybride- en elektrische auto’s bleef goed, al vlakte de stijging van hybrides iets af (+53% in oktober/+41% in november).

Ondanks de afname in de verkoop is de omloopsnelheid van diesel (9%) en benzineauto’s (5%) toegenomen, terwijl die voor EV’s (-29%) en hybride auto’s (-16%) is afgenomen. Volgens Indicata is dat een vervelende trend voor dealers die vooral een voorraad hebben aangelegd in die alternatieve aandrijflijnen, terwijl die nu juist minder snel worden verkocht dan de traditioneel aangedreven auto’s. De afnemende vraag geldt voor gebruikte auto’s van alle leeftijden, zo meldt het databedrijf.

Afbeelding1.png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.