Subaru lanceert eigen occasionlabel

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Subaru gaat occasions verkopen onder het eigen label Approved Used. (Foto: Shutterstock)

Subaru gaat occasions verkopen onder het eigen label Approved Used. Het betreft auto’s die maximaal 24 maanden oud zijn en niet meer dan 20 duizend kilometer op de teller hebben staan. De occasions zijn afkomstig uit het eigen wagenpark van de importeur en te koop bij een Subaru-dealer. Dat maakt de importeur bekend in een persbericht.

Volgens Frank ter Braak, deputy general manager Subaru Nederland, worden nieuwe auto’s steeds duurder. “De particuliere doelgroep die een nieuwe gezinsauto kan kopen, neemt daardoor af. De Approved Used auto’s zijn vrijwel nieuw, maar omdat zij voor ons personeel zijn ingezet, hebben wij een stuk van de afschrijving voor onze rekening genomen. De auto’s zijn gecontroleerd, gegarandeerd en gereed om direct in te zetten. Ze komen met de zekerheden van een nieuwe auto, maar zijn aanzienlijk scherper geprijsd.”

Voor elke occasion geldt een omruilgarantie van 14 dagen met een maximum van duizend kilometer.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.