Exportwagen.eu lanceert Europese prijsvergelijker

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Exportwagen.eu geeft per auto een advies over de prijsstelling.

Dat meldt Exportwagen.eu vandaag.

Het bedrijf is sinds 2008 partner van Mobile.de en gebruikt het aanbod (1,6 miljoen auto’s) om een prijsvergelijking te kunnen maken. De vergelijking is op basis van bouwjaar, kilometerstand, motortype, carrosserie en transmissie. Daar komt een Europese marktprijs uit die exclusief bpm en inclusief btw is (de bpm wordt bij Nederlandse auto’s automatisch uit de verkoopprijs gehaald). Alleen de aanbieder van de auto krijgt de prijsvergelijking met Europese marktprijs te zien.

Uitschieters beargumenteren

DGA van Exportwagen.eu, Rolf Westgeest, stelt dat de module voor autobedrijven zowel een kans als een uitdaging is. “Bij auto’s die onder de marktprijs zitten, kun je snel de prijs corrigeren. Maar bied je boven de marktprijs aan, bijvoorbeeld omdat je een bijzondere uitvoering met veel unieke opties hebt, dan weet je dat je dit wel goed en duidelijk zult moeten beargumenteren.”

Vorige week maakte Autoscout24 bekend in Nederland op zijn site aan consumenten een prijsoordeel te geven. Dat zorgt voor veel reuring, ziet Westgeest. “Ik snap wel dat autobedrijven, die veel geld betalen om te adverteren, niet blij zijn dat een website waar ze adverteren hun auto als te duur kwalificeert. Maar consumenten eisen meer prijstransparantie, dat is een onomkeerbaar proces en je ziet dat occasionportals daar op inspelen. Daarom willen wij nu van de nood een deugd maken.”

Het is mogelijk om per maand, per week of realtime de voorraadlijst met de Europese marktprijzen te bekijken. “Daardoor kun je direct anticiperen, zonder elk voertuig afzonderlijk op te zoeken en in prijs te vergelijken.” Ook bedrijven die geen klant van Exportwagen.eu zijn, kunnen van deze dienst gebruik maken. “Door de snel internationaliserende occasionmarkt is het belangrijk om te weten hoe de marktprijzen zijn buiten Nederland.” 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Exportwagen.eu lanceert Europese prijsvergelijker | Automotive Online

Exportwagen.eu lanceert Europese prijsvergelijker

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Exportwagen.eu geeft per auto een advies over de prijsstelling.

Dat meldt Exportwagen.eu vandaag.

Het bedrijf is sinds 2008 partner van Mobile.de en gebruikt het aanbod (1,6 miljoen auto’s) om een prijsvergelijking te kunnen maken. De vergelijking is op basis van bouwjaar, kilometerstand, motortype, carrosserie en transmissie. Daar komt een Europese marktprijs uit die exclusief bpm en inclusief btw is (de bpm wordt bij Nederlandse auto’s automatisch uit de verkoopprijs gehaald). Alleen de aanbieder van de auto krijgt de prijsvergelijking met Europese marktprijs te zien.

Uitschieters beargumenteren

DGA van Exportwagen.eu, Rolf Westgeest, stelt dat de module voor autobedrijven zowel een kans als een uitdaging is. “Bij auto’s die onder de marktprijs zitten, kun je snel de prijs corrigeren. Maar bied je boven de marktprijs aan, bijvoorbeeld omdat je een bijzondere uitvoering met veel unieke opties hebt, dan weet je dat je dit wel goed en duidelijk zult moeten beargumenteren.”

Vorige week maakte Autoscout24 bekend in Nederland op zijn site aan consumenten een prijsoordeel te geven. Dat zorgt voor veel reuring, ziet Westgeest. “Ik snap wel dat autobedrijven, die veel geld betalen om te adverteren, niet blij zijn dat een website waar ze adverteren hun auto als te duur kwalificeert. Maar consumenten eisen meer prijstransparantie, dat is een onomkeerbaar proces en je ziet dat occasionportals daar op inspelen. Daarom willen wij nu van de nood een deugd maken.”

Het is mogelijk om per maand, per week of realtime de voorraadlijst met de Europese marktprijzen te bekijken. “Daardoor kun je direct anticiperen, zonder elk voertuig afzonderlijk op te zoeken en in prijs te vergelijken.” Ook bedrijven die geen klant van Exportwagen.eu zijn, kunnen van deze dienst gebruik maken. “Door de snel internationaliserende occasionmarkt is het belangrijk om te weten hoe de marktprijzen zijn buiten Nederland.” 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.