Restwaardejournaal 4 (deel 2): Belastingdienst frustreert branche

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

In het tweede deel van het laatste Restwaardejournaal van 2016 worden verder de belangrijkste verwachtingen voor 2017 gedeeld. Dat doen we via een rondetafeldiscussie met aan tafel vaste deskundige Gerard ten Buuren, Norbert Karthaus, directeur Strix Lease Service, Floris Berkhout, occasionmanager Wassink Autogroep, en Fred Hoogewoning,commercieel directeur bij VDS Automotive.

Wat zijn de besproken onderwerpen?

0:45 Strijd om inkoop occasions verhardt. Iedereen duikt op import (ook voor nieuwe auto’s) maar succesvol importeren lukt niet iedereen;
7:52 De Belastingdienst en RDW maken het de autobranche niet gemakkelijk om te importeren en exporteren. De processen zijn traag en stroperig en de Belastingdienst is erg wantrouwend;
11:35 Wat staat de branche te wachten in 2017? Blijven de occasionprijzen hoog of komen ze toch onder druk?

In deel 1 blikten we terug op 2016 met daarin onder meer aandacht voor de toenemende druk op de restwaardes van plug-ins, de introductie van nieuwe regelgeving en producten die transparantie moeten bevorderen en het naar elkaar toe groeien van veilinghuis en groothandelaar.

Bekijk hieronder de aflevering.

Het Restwaardejournaal wordt mogelijk gemaakt door onze partners:
restwaardejournaal logos

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.