Nieuwe VWE-dienst bezorgt importauto’s aan de deur

Redactie Redactie
• Laatste update:

Autobedrijven kunnen met de dienst zowel het administratieve proces (inclusief bpm-voorfinanciering) uitbesteden, als het logistieke proces laten regelen. De voertuigen worden verkoopklaar bij het bedrijf afgeleverd.

VWE zegt hiermee in te spelen op vraag uit de markt. “We horen vaak van autobedrijven dat ze import veel gedoe vinden. Wij willen het hele traject uit handen nemen en zo de klant echt ontzorgen”, zegt directeur international business development bij VWE, Michel Corveleijn. 

Desgevraagd konden bedrijven VWE, net zoals andere importdienstverleners, al vragen om ook de transport te regelen. “Maar we hadden geen vaste afspraken met een transporteur. Daardoor vroeg het veel organiseerwerk omdat er niet altijd ruimte was voor onze opdracht. We deden overigens al zaken met Koopman Logistics, dat gaan we nu intensiveren.”

Import is een groeimarkt, ziet ook Corveleijn. “Het is een markt in ontwikkeling, waarin we een nog belangrijkere speler willen worden.” VWE levert nu dienstverlening op kleinere schaal op het gebied van importauto’s en wil dit aandeel binnen een paar jaar uitbreiden naar 20 procent.  

Het complete importpakket van Auto Import Solutions is beschikbaar vanaf 600 euro per auto. Bedrijven kunnen voor zowel kleine als grote partijen gebruik maken van de dienst.

De import van occasions is sinds 2010 met zo’n zestig procent gestegen, meldde CBS vorige maand.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.