Jorg Hendriks nieuwe directeur van Mercedes-dealer ASV

ASV • Na ruim 40 jaar draagt Cees Hendriks de leiding van het familiebedrijf over aan zijn zoon Jorg.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: ASV)

Jorg Hendriks (32) is per 1 juni de nieuwe directeur van Mercedes-dealer ASV. Hij volgt daarmee zijn vader Cees Hendriks op, die het bedrijf in 1981 begon en na 40 jaar afscheid neemt als algemeen directeur. Hij blijft wel betrokken bij ASV. Dit maakt het bedrijf bekend in een verklaring.

ASV heeft twee vestigingen, in Veghel en Eindhoven. “Wij zijn er trots op dat we dit kunnen voortzetten in deze tijd waarin veel collega-dealerbedrijven worden overgenomen door grotere jongens,” vertelt Jorg Hendriks.

Hendriks junior trad zo’n 12 jaar geleden in de voetsporen van zijn vader. Al tijdens zijn studie aan de IVA in Driebergen begon hij in Veghel een eigen occasionbedrijf, Autojorg. “Deze ervaring neem ik uiteraard mee naar ASV. En Autojorg blijft trouwens gewoon bestaan.”

Occasions

De focus zal onder leiding van Jorg Hendriks meer op occasions zijn, zo laat hij weten. “De vraag naar jongere occasions is in dit duurdere segment groter dan vroeger. De fabrieksprijzen zijn de laatste jaren flink gestegen en de productie van nieuwe auto’s bleef, onder andere door corona, achter. We zetten dus nog meer dan voorheen in op met name jongere Mercedes-Benz occasions. Daar is veel vraag naar en het is een prachtige aanvulling op de voorraad nieuwe auto’s.’

Oprichter Cees Hendriks blijft ook na 1 juni betrokken bij het bedrijf. Enerzijds als adviseur en anderzijds blijft hij bepaalde klanten zelf bedienen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Jorg Hendriks nieuwe directeur van Mercedes-dealer ASV | Automotive Online

Jorg Hendriks nieuwe directeur van Mercedes-dealer ASV

ASV • Na ruim 40 jaar draagt Cees Hendriks de leiding van het familiebedrijf over aan zijn zoon Jorg.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: ASV)

Jorg Hendriks (32) is per 1 juni de nieuwe directeur van Mercedes-dealer ASV. Hij volgt daarmee zijn vader Cees Hendriks op, die het bedrijf in 1981 begon en na 40 jaar afscheid neemt als algemeen directeur. Hij blijft wel betrokken bij ASV. Dit maakt het bedrijf bekend in een verklaring.

ASV heeft twee vestigingen, in Veghel en Eindhoven. “Wij zijn er trots op dat we dit kunnen voortzetten in deze tijd waarin veel collega-dealerbedrijven worden overgenomen door grotere jongens,” vertelt Jorg Hendriks.

Hendriks junior trad zo’n 12 jaar geleden in de voetsporen van zijn vader. Al tijdens zijn studie aan de IVA in Driebergen begon hij in Veghel een eigen occasionbedrijf, Autojorg. “Deze ervaring neem ik uiteraard mee naar ASV. En Autojorg blijft trouwens gewoon bestaan.”

Occasions

De focus zal onder leiding van Jorg Hendriks meer op occasions zijn, zo laat hij weten. “De vraag naar jongere occasions is in dit duurdere segment groter dan vroeger. De fabrieksprijzen zijn de laatste jaren flink gestegen en de productie van nieuwe auto’s bleef, onder andere door corona, achter. We zetten dus nog meer dan voorheen in op met name jongere Mercedes-Benz occasions. Daar is veel vraag naar en het is een prachtige aanvulling op de voorraad nieuwe auto’s.’

Oprichter Cees Hendriks blijft ook na 1 juni betrokken bij het bedrijf. Enerzijds als adviseur en anderzijds blijft hij bepaalde klanten zelf bedienen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.