Mercedes-Benz verkoopt 3 procent meer auto’s in Q1

Mercedes Benz • Dit komt vooral door verkoop van meer EV’s en luxeauto’s.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
(Foto: Mercedes)

De wereldwijde verkoop van Mercedes-Benz is het eerste kwartaal van 2023 gestegen met 3 procent naar 503.500 voertuigen. Europa liet daarbij met 8 procent de sterkste groei zien. Dit komt vooral door de stijging in de verkoop van EV’s en luxeauto’s. Dat meldt Mercedes in een persbericht.

Ondanks de verstoringen in de toeleveringsketen steeg de verkoop van EV’s met 51.600 auto’s (+89%). Dit is 10 procent van de totale verkoop, vergeleken met 6 procent in het voorgaande kwartaal. Het topsegment, dat AMG-, Maybach- en G-Klasse-modellen omvat, vertoonde ook een solide groei van 18 procent tot 91.800 voor die periode.

“Het verlangen van onze klanten naar onze luxeproducten en elektrische batterijvoertuigen is de drijvende kracht achter ons verkoopresultaat in het eerste kwartaal”, aldus Britta Seeger, lid van de Raad van Bestuur van Mercedes-Benz Group.

Mercedes-Benz verkoopt 3 procent meer auto’s in Q1 | Automotive Online

Mercedes-Benz verkoopt 3 procent meer auto’s in Q1

Mercedes Benz • Dit komt vooral door verkoop van meer EV’s en luxeauto’s.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
(Foto: Mercedes)

De wereldwijde verkoop van Mercedes-Benz is het eerste kwartaal van 2023 gestegen met 3 procent naar 503.500 voertuigen. Europa liet daarbij met 8 procent de sterkste groei zien. Dit komt vooral door de stijging in de verkoop van EV’s en luxeauto’s. Dat meldt Mercedes in een persbericht.

Ondanks de verstoringen in de toeleveringsketen steeg de verkoop van EV’s met 51.600 auto’s (+89%). Dit is 10 procent van de totale verkoop, vergeleken met 6 procent in het voorgaande kwartaal. Het topsegment, dat AMG-, Maybach- en G-Klasse-modellen omvat, vertoonde ook een solide groei van 18 procent tot 91.800 voor die periode.

“Het verlangen van onze klanten naar onze luxeproducten en elektrische batterijvoertuigen is de drijvende kracht achter ons verkoopresultaat in het eerste kwartaal”, aldus Britta Seeger, lid van de Raad van Bestuur van Mercedes-Benz Group.