‘China-baas Tesla krijgt leiding over Amerika en Europa’

Tesla • Zhu krijgt de leiding over de belangrijkste productiefaciliteiten van het merk.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Tom Zhu wordt verantwoordelijk voor de productieactiviteiten van Tesla in de VS alsmede de verkoop van het merk in Noord-Amerika en Europa.

Dit meldt Reuters op basis van interne berichtgeving bij het bedrijf.

Zhu behoudt zijn huidige positie van vice president voor China. Ook blijft hij verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten in China en Azië. Met de nieuwe portefeuille erbij is Zhu na Elon Musk de hoogste baas bij de autofabrikant.

Zhu krijgt de leiding over de belangrijkste productiefaciliteiten van het merk, op een moment dat Tesla zich klaarmaakt om de Cybertruck te lanceren alsmede een nieuwe versie van de Model 3. De Model Y was in november de meest geregistreerde auto van Europa.

Tesla zou op termijn ook met een goedkoper model komen maar details hierover zijn nog niet bekendgemaakt. Afgelopen jaar daalde de waarde van Tesla met 800 miljoen dollar.

De van oorsprong Chinese Zhu, die tegenwoordig een Nieuw-Zeelands paspoort heeft en in Shanghai woont, kwam in 2014 bij Tesla. Hij behoorde volgens verschillende ingewijden tot de eerste groep medewerkers die tijdens de coronalockdowns in Shanghai in de fabriek bleef overnachten om de productie door te laten gaan.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.