Directiewisselingen bij Wensink: Jorus Vos nieuwe ceo, Stigter president-commissaris

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De directie van Wensink. Vlnr: Gerrit van den Berg, Sander van Kouwen, Jorus Vos, Laurens Stigter en Gert van Kooy. (Foto: Wensink)

Jorus Vos is met ingang van januari de nieuwe ceo van dealerholding Wensink Groep. Hij volgt Laurens Stigter op, die president-commissaris en voorzitter van de Raad van Commissarissen wordt. Dat meldt Wensink vandaag.

Jorus Vos trad in september 2019 toe tot de holdingdirectie van Wensink als chief business officer. Als ceo geeft hij leiding aan de business unit-directeuren. Stigter gaat zich volledig focussen op de groeistrategie van Wensink (fusies, samenwerkingen en overnames). Dit valt samen met de installatie van een Raad van Commissarissen, die nu in voorbereiding is. Ook blijft Stigter vanuit een adviserende rol betrokken bij het management van het bedrijf.

Het is niet de enige wijziging: Sander van Kouwen volgde met ingang van deze maand Gert van Kooy op als chief operational officer (coo). Van Kouwen was in het verleden onder meer directeur van de retailbedrijven van Mercedes in Nederland. Van Kooy wordt chief innovation officer bij het bedrijf. In deze rol vallen ‘innovatieve vraagstukken’ onder de verantwoordelijkheid van Van Kooy. “Op deze manier kunnen vernieuwingen sneller doorgevoerd worden die moeten leiden tot het optimaliseren van de klantbeleving”, aldus Wensink. Van Kouwen, die ook cfo was bij Mercedes Nederland, moet Wensink verder helpen in het verbeteren en ontwikkelen van de operatie.

De aansturing van de financiële afdeling blijft, onder leiding van Gerrit van den Berg (cfo), ongewijzigd.

Wensink voert onder meer de merken Mercedes, Ford en Kia. Het bedrijf telt 1.200 medewerkers, die werken vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Het bedrijf hoort bij de tien grootste dealerbedrijven van Nederland. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.