Jato: Volkswagen T-Roc in juli meest geregistreerde auto van Europa

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Het aantal registraties steeg met 15 procent. (foto: Volkswagen)

De Volkswagen T-Roc was in juli de meest geregistreerde auto van Europa. Het aantal registraties steeg met 15 procent dankzij een grote vraag in Italië en het Verenigd Koninkrijk, waar Volkswagen stijgingen noteerde van respectievelijk 73 procent en 87 procent. Dit meldt onderzoeksbureau Jato. In Nederland was Kia de meest geregistreerde auto

In juni stond de Peugeot 208 nog op plek 1. Die auto staat nu op de derde positie, onder de Dacia Sandero. Van de 208 verkocht Peugeot 16.317 exemplaren, een toename van 51 procent. Dit is vooral te danken aan een stijging van 96 procent in Italië, de tweede markt van het merk. Ook Fiat laat groeicijfers zien met de elektrische 500 waarvan er in juli 5 duizend exemplaren zijn geregistreerd, 37 procent meer dan vorig jaar. De Fiat 500 is daarmee weer de bestverkochte BEV van Europa

Golf daalt flink

Andere modellen in de top 10 die goed scoorden zijn de Kia Sportage (+37 procent naar 12.698 auto’s), Opel Corsa (+12 procent naar 13.992 auto’s) en de Dacia Duster (+12 procent naar 14.920 auto’s). Het aantal Europese registraties van de Golf daalde volgens Jato met 26 procent naar 14.374 auto’s. Ook van de Dacia Sandero werden minder auto’s verkocht, de verkoop daalde met 19 procent naar 16.632 voertuigen. 

Jato constateert verder dat de nieuwverkopen onder druk blijven staan in Europa. In totaal werden er in juli 866.038 auto’s geregistreerd, 10 procent minder dan de 966.453 auto’s in dezelfde periode vorig jaar. Over de afgelopen zeven maanden daalden de verkopen met 13 procent naar 6.398.609 auto’s.

jato top 10 in europe july 2022

De verkoop van PHEV’s daalde in juli met 22 procent, volgens Jato een gevolg van het feit dat deze auto’s in verschillende landen niet meer in aanmerking komen voor stimuleringsmaatregelen. De vraag naar batterij-elektrische voertuigen steeg daarentegen met 20 procent naar 90.139 auto’s. Het elektrische segment wordt aangevoerd door de Volkswagen Group dat in juli bijna 29 procent van de geregistreerde BEV’s leverde, een toename van 17 procent.

jato european car regs by fuel type july 2022 002

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.  

Jato: Volkswagen T-Roc in juli meest geregistreerde auto van Europa | Automotive Online

Jato: Volkswagen T-Roc in juli meest geregistreerde auto van Europa

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Het aantal registraties steeg met 15 procent. (foto: Volkswagen)

De Volkswagen T-Roc was in juli de meest geregistreerde auto van Europa. Het aantal registraties steeg met 15 procent dankzij een grote vraag in Italië en het Verenigd Koninkrijk, waar Volkswagen stijgingen noteerde van respectievelijk 73 procent en 87 procent. Dit meldt onderzoeksbureau Jato. In Nederland was Kia de meest geregistreerde auto

In juni stond de Peugeot 208 nog op plek 1. Die auto staat nu op de derde positie, onder de Dacia Sandero. Van de 208 verkocht Peugeot 16.317 exemplaren, een toename van 51 procent. Dit is vooral te danken aan een stijging van 96 procent in Italië, de tweede markt van het merk. Ook Fiat laat groeicijfers zien met de elektrische 500 waarvan er in juli 5 duizend exemplaren zijn geregistreerd, 37 procent meer dan vorig jaar. De Fiat 500 is daarmee weer de bestverkochte BEV van Europa

Golf daalt flink

Andere modellen in de top 10 die goed scoorden zijn de Kia Sportage (+37 procent naar 12.698 auto’s), Opel Corsa (+12 procent naar 13.992 auto’s) en de Dacia Duster (+12 procent naar 14.920 auto’s). Het aantal Europese registraties van de Golf daalde volgens Jato met 26 procent naar 14.374 auto’s. Ook van de Dacia Sandero werden minder auto’s verkocht, de verkoop daalde met 19 procent naar 16.632 voertuigen. 

Jato constateert verder dat de nieuwverkopen onder druk blijven staan in Europa. In totaal werden er in juli 866.038 auto’s geregistreerd, 10 procent minder dan de 966.453 auto’s in dezelfde periode vorig jaar. Over de afgelopen zeven maanden daalden de verkopen met 13 procent naar 6.398.609 auto’s.

jato top 10 in europe july 2022

De verkoop van PHEV’s daalde in juli met 22 procent, volgens Jato een gevolg van het feit dat deze auto’s in verschillende landen niet meer in aanmerking komen voor stimuleringsmaatregelen. De vraag naar batterij-elektrische voertuigen steeg daarentegen met 20 procent naar 90.139 auto’s. Het elektrische segment wordt aangevoerd door de Volkswagen Group dat in juli bijna 29 procent van de geregistreerde BEV’s leverde, een toename van 17 procent.

jato european car regs by fuel type july 2022 002

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.