Voormalig Nissan-dealer en Kia-specialist Auto Binnenmaas failliet

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Auto Binnenmaas is failliet (Foto: website Auto Binnenmaas)

Autobedrijf Binnenmaas is op 14 juni door de Rechtbank Rotterdam failliet verklaard. Onder dit bedrijf vallen Nissan-dealer en Kia-specialist Autobedrijf Binnenmaas b.v., ABM Dordrecht b.v., Auto Binnenmaas en Auto Ridderkerk b.v. Het familiebedrijf was bekend onder de naam ABM Automotive en bestond sinds 1986. De twee vestigingen, in Oud-Beijerland en Ridderkerk, zijn inmiddels gesloten en telefonisch onbereikbaar.

Zelf aangevraagd

Curator Patrique Ouwens van Yur Advocaten & Consultants in Rotterdam geeft desgevraagd een reactie. “De bedrijven hebben zelf het faillissement aangevraagd. De mogelijkheden voor een doorstart worden onderzocht. Er is voldoende belangstelling voor de bedrijven, maar of het lukt om een doorstart te realiseren in één van de bedrijfslocaties is de vraag.  De bedrijfslocaties zijn volledig ingericht en in feite zou ieder autobedrijf zich daarin kunnen vestigen, dus vooralsnog heb ik goede hoop dat er een geschikte partij gevonden kan worden. De dealerovereenkomsten met Nissan waren al eerder opgezegd.” Het rayon van Binnenmaas is verdeeld over Van Mossel (dat eerder al het Nissan-dealerschap in Dordrecht verwierf) en Auto Sturm.

Ouwens voegt daar nog aan toe dat het op dit moment te vroeg is iets te kunnen zeggen over de achtergrond van het faillissement. “Zoals in ieder faillissement zal onderzoek gedaan worden naar de oorzaak.” 

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.