Stern koopt vier Auto Palace vestigingen van Broekhuis Groep

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Stern neemt de Auto Palace vestigingen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk over van Broekhuis Groep. (Foto: Auto Palace Groep)

Dealerholding Stern neemt op 1 januari 2022 vier Auto Palace vestigingen over van dealerholding Broekhuis. Het gaat om de vestigingen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk. Dat meldt Stern.

Stern wordt hiermee in Drenthe en Overijssel dealer van de Stellantis-merken Peugeot, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Jeep en van Mitsubishi. Stern is in Groningen en Drenthe al actief met de merken Opel, Mitsubishi en Kia. De mobiliteitsholding voert momenteel gesprekken met importeur Hyundai Motor Nederland om ook Auto Palace-merk Hyundai te mogen blijven voeren in Emmen en Hoogeveen.

De overname is mede het gevolg van de netwerkstrategie van Stellantis, zo schrijft Stern. De netwerkstrategie van Stellantis leidde eerder al tot de fusie van de Friese dealerholdings Haaima en Hylkema. Broekhuis verkoopt de Auto Palace-vestiging in Emmeloord per 1 januari 2022 aan Haaima Hylkema. De Auto Palace-vestigingen in Apeldoorn, Almere, Deventer, Dronten, Harderwijk, IJsselmuiden, Raalte en Zwolle blijven eigendom van Broekhuis evenals het schadeherstelbedrijf in Zwolle. De verkoop van de overige Auto Palace-vestigingen ligt in lijn met de netwerkstrategie van Stellantis, zegt Gerhard van de Pol, pr-manager van Broekhuis Groep.Stellantis, het fusiebedrijf tussen FCA en PSA, wil in Nederland naar minder en grotere dealerbedrijven die meerdere merken onder één dak voeren. Hierbij gaan dealers als agent werken.

Bij de overname door Stern zijn ongeveer 60 fulltime werknemers betrokken. De vier Auto Palace vestigingen generen een jaaromzet van 40 miljoen euro, zo schrijft Stern. Het bedrijf geeft geen informatie over het acquisitiebedrag.

Onder voorbehoud

Dealerholding Broekhuis kocht recent dealerholding Auto Palace Groep. De overname van de Auto Palace vestigingen door Stern wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond en onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) op 1 januari 2022 geëffectueerd.

Broekhuis staat op plek 3 in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60 gevolgd door Stern dat positie 4 inneemt en onlangs zijn automotive activiteiten verkocht aan de Zweedse dealerholding Hedin.Bestel de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60 hier.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Stern koopt vier Auto Palace vestigingen van Broekhuis Groep | Automotive Online

Stern koopt vier Auto Palace vestigingen van Broekhuis Groep

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Stern neemt de Auto Palace vestigingen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk over van Broekhuis Groep. (Foto: Auto Palace Groep)

Dealerholding Stern neemt op 1 januari 2022 vier Auto Palace vestigingen over van dealerholding Broekhuis. Het gaat om de vestigingen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk. Dat meldt Stern.

Stern wordt hiermee in Drenthe en Overijssel dealer van de Stellantis-merken Peugeot, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Jeep en van Mitsubishi. Stern is in Groningen en Drenthe al actief met de merken Opel, Mitsubishi en Kia. De mobiliteitsholding voert momenteel gesprekken met importeur Hyundai Motor Nederland om ook Auto Palace-merk Hyundai te mogen blijven voeren in Emmen en Hoogeveen.

De overname is mede het gevolg van de netwerkstrategie van Stellantis, zo schrijft Stern. De netwerkstrategie van Stellantis leidde eerder al tot de fusie van de Friese dealerholdings Haaima en Hylkema. Broekhuis verkoopt de Auto Palace-vestiging in Emmeloord per 1 januari 2022 aan Haaima Hylkema. De Auto Palace-vestigingen in Apeldoorn, Almere, Deventer, Dronten, Harderwijk, IJsselmuiden, Raalte en Zwolle blijven eigendom van Broekhuis evenals het schadeherstelbedrijf in Zwolle. De verkoop van de overige Auto Palace-vestigingen ligt in lijn met de netwerkstrategie van Stellantis, zegt Gerhard van de Pol, pr-manager van Broekhuis Groep.Stellantis, het fusiebedrijf tussen FCA en PSA, wil in Nederland naar minder en grotere dealerbedrijven die meerdere merken onder één dak voeren. Hierbij gaan dealers als agent werken.

Bij de overname door Stern zijn ongeveer 60 fulltime werknemers betrokken. De vier Auto Palace vestigingen generen een jaaromzet van 40 miljoen euro, zo schrijft Stern. Het bedrijf geeft geen informatie over het acquisitiebedrag.

Onder voorbehoud

Dealerholding Broekhuis kocht recent dealerholding Auto Palace Groep. De overname van de Auto Palace vestigingen door Stern wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond en onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) op 1 januari 2022 geëffectueerd.

Broekhuis staat op plek 3 in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60 gevolgd door Stern dat positie 4 inneemt en onlangs zijn automotive activiteiten verkocht aan de Zweedse dealerholding Hedin.Bestel de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60 hier.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.