Preuninger Automotive gaat op in Davo Groep

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Een impressie van de toekomstige showroom van de Davo Groep waarin ook de merken van Preuninger Automotive worden gevoerd. (Foto: Davo Groep)

Dealerholding Preuninger Automotive is geïntegreerd in dealerholding Davo Groep, waartoe ook Peugeot Davo toebehoort. Preuninger gaat daarom verder onder de naam Davo. De groep voert de merken Peugeot, Peugeot Bedrijfsauto’s, Hyundai, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Alfa Romeo en Abarth. Dat maken beide bedrijven bekend.

Begin 2020 nam Riva Holding, moederbedrijf van Peugeot Davo en Wittebrug Lease, een minderheidsaandeel in Preuninger Automotive. Vervolgens werd het Haagse dealerbedrijf overgenomen waardoor Preuninger Automotive toegevoegd kan worden aan de Davo Groep.Riva-eigenaar Mark van der Kallen vertelde in 5 Vragen aan over de strategie van de Riva Holding voor de komende jaren.

Riva Holding staat op plek 10 in de Automotive Dealerholding Top 60. Preuninger Automotive behaalde de ondergrens niet en werd daarom niet opgenomen in het overzicht.Bestel de Automotive Dealerholding Top 60 hier.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.