Rotterdams megacentrum Pon Luxury Cars opent eind dit jaar

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Een impressie van de nieuwe vestiging van Porsche Centrum Rotterdam dat eind 2021 wordt geopend. (Foto: Pon)

Porsche Centrum Rotterdam neemt eind 2021 zijn intrek in een vijf verdiepingen tellend complex gevestigd aan de snelweg A20 in Rotterdam. Ter hoogte van de Spaanse Polder krijgt de dealer de beschikking over een vestiging waar de merken Porsche, Bentley en Lamborghini worden verkocht. De totale oppervlakte van de locatie is 17.500 m2, een aanzienlijke verbetering aangezien de huidige vestiging van de dealer 2.000 m2 groot is. Dat meldt importeur Pon vandaag.

In het oorspronkelijke plan zou de opening plaatsvinden eind 2019.

Huisstijl

Porsche wordt de dominante bewoner van de vestiging, die wordt ingericht volgens de destination-huisstijl van Porsche. Zo is er de ontmoetingsruimte Porsche Platz in het atrium en komt het daglicht binnen via de lamellen van de zilvergrijze Porsche Curve met rode lichtaccenten. Klanten lopen aan de hand van een pitlane naar destinations die zijn samengesteld aan de hand van de modellen 911, Taycan, en de Porsche Classic, Approved en Exclusive. De eerste verdieping van de locatie is bestemd voor nieuwverkoop van Porsche, Bentley en Lamborghini. Bentley en Lamborghini hebben elk een eigen showroom en een eigen ruimte in de werkplaats. Op de tweede verdieping worden occasions verkocht.

Drive-in

De werkplaats van de nieuwbouwlocatie is toegankelijk via drive-in, waardoor de auto niet buiten hoeft te staan in afwachting van onderhoud. Daarnaast is er een eigen schadeafdeling waar kleine en grotere schades worden verholpen.

Van 1970 tot 2013 was op deze locatie Mercedes-dealer J. van Dijk en dochters gevestigd. In 2013 ging het bedrijf failliet.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.