Bourguignon en M. de Koning dealer elektrisch transformervoertuig Xbus

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De Xbus is ook een camper. (Foto: Electric Brands)

Dealerholdings Bourguignon en M. de Koning (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) breiden hun activiteiten uit met het officiële dealerschap van Xbus, voorheen E-bussy. Dat melden de bedrijven vandaag. Ook Zeeuw&Zeeuw en Dekkerautogroep zijn als dealer aangesteld, zo blijkt uit de dealerlocator van Xbus.

De Xbus is een elektrisch voertuig dat volgens de fabrikant binnen tien minuten is om te bouwen in negen verschillende varianten: van camper of een bestelbus tot en met een personenbus. Hij heeft een batterij en een zonnefolie en bereikt een actieradius van 600 kilometer, aldus Bourguignon. Ook is de Xbus voor 98 procent recyclebaar en rijdt hij na 10 duizend kilometer CO2-neutraal.

Crowdfunding

Volgens Bourguignon heeft de fabrikant inmiddels 9 duizend pre-orders binnen. De productie start medio 2022. Later deze maand moet een crowdfundingscampagne van start gaan, waarbij het doel is om 6 miljoen euro bij elkaar te krijgen. 

Jos Sollie, directeur van M. de Koning, stelt dat de Xbus een belangrijke stap in de uitbreiding van het assortiment is. “Met het oog op elektrische mobiliteit en de duurzame infrastructuur binnen de Randstad, is de Xbus voor ons een ideale toevoeging. Vanwege de vele verschillende opbouwmodules is deze nieuwe elektrische auto zowel bedrijfsmatig als voor particulieren interessant.”

De bussen kosten zo’n 17 duizend euro, inclusief btw en reserveringskosten.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Reacties

  • Dirk Koppen

    Een revolutie dus!!!! Met 30 kWh 600 km rijden. Wow, tot nu toe is die range met dat pakket ongeveer 150 km. Ik laat me verrassen.

Bourguignon en M. de Koning dealer elektrisch transformervoertuig Xbus | Automotive Online

Bourguignon en M. de Koning dealer elektrisch transformervoertuig Xbus

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De Xbus is ook een camper. (Foto: Electric Brands)

Dealerholdings Bourguignon en M. de Koning (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) breiden hun activiteiten uit met het officiële dealerschap van Xbus, voorheen E-bussy. Dat melden de bedrijven vandaag. Ook Zeeuw&Zeeuw en Dekkerautogroep zijn als dealer aangesteld, zo blijkt uit de dealerlocator van Xbus.

De Xbus is een elektrisch voertuig dat volgens de fabrikant binnen tien minuten is om te bouwen in negen verschillende varianten: van camper of een bestelbus tot en met een personenbus. Hij heeft een batterij en een zonnefolie en bereikt een actieradius van 600 kilometer, aldus Bourguignon. Ook is de Xbus voor 98 procent recyclebaar en rijdt hij na 10 duizend kilometer CO2-neutraal.

Crowdfunding

Volgens Bourguignon heeft de fabrikant inmiddels 9 duizend pre-orders binnen. De productie start medio 2022. Later deze maand moet een crowdfundingscampagne van start gaan, waarbij het doel is om 6 miljoen euro bij elkaar te krijgen. 

Jos Sollie, directeur van M. de Koning, stelt dat de Xbus een belangrijke stap in de uitbreiding van het assortiment is. “Met het oog op elektrische mobiliteit en de duurzame infrastructuur binnen de Randstad, is de Xbus voor ons een ideale toevoeging. Vanwege de vele verschillende opbouwmodules is deze nieuwe elektrische auto zowel bedrijfsmatig als voor particulieren interessant.”

De bussen kosten zo’n 17 duizend euro, inclusief btw en reserveringskosten.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Reacties

  • Dirk Koppen

    Een revolutie dus!!!! Met 30 kWh 600 km rijden. Wow, tot nu toe is die range met dat pakket ongeveer 150 km. Ik laat me verrassen.