Wassink Autogroep koopt Ruesink Autobedrijven

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het Ruesink-pand in Doetinchem. (Foto: Ruesink)

Wassink Autogroep heeft met terugwerkende kracht per 1 januari Ruesink Autobedrijven gekocht. Dat melden de bedrijven vandaag. Ruesink heeft vier vestigingen in de Achterhoek en Twente. In Zutphen en Doetinchem voert het Citroën en Fiat, in Enschede Citroën en DS en in Ruurlo heeft het een een schadebedrijf en erkend reparateurschap van Citroën. Er werken 60 mensen bij Ruesink, zij gaan allemaal mee naar Wassink.

Mooi bedrijf

De overname past binnen de netwerkstrategie van importeur Stellantis, dat naar minder en grotere dealers wil. Wassink is nu met Stellantis-merken actief van Venlo tot Enschede. DGA Chiel van Zeijl stelt dat Wassink een mooi bedrijf toevoegt. “René, Bert en vader Ap Ruesink hebben het bedrijf de laatste 54 jaar gevormd tot het bedrijf dat het vandaag de dag is: een van de meest stabiele Citroën- en Fiat-dealers van Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de familiecultuur van Ruesink blijft bestaan om van daaruit het bedrijf verder te ontwikkelen.”

Groei

De familie Ruesink, dat zelf in 2017 Citroën overnam van Noordegraaf en de regio’s Almelo, Enschede, Nijverdal en Oldenzaal erbij nam, stelt dat de overname nodig is. “Op deze manier krijgen onze bedrijven met alle medewerkers de mogelijkheid om niet alleen te blijven bestaan maar om ook verder te groeien. Wij werken daar graag aan mee.”

Wassink Autogroep heeft na de overname 15 vestigingen en voert de merken Peugeot, Citroën, DS, Fiat, Jeep, Kia en Ford. De directie van het bedrijf wordt gevormd door Chiel van Zeijl, Jos Doornenbal (aftersales), Edgar van Schaik (commercieel) en Hans ter Haar (financieel). Met ingang van deze maand is het bedrijf ook Fiat- en Jeep-dealer in Venlo. Het bedrijf staat op plek 12 in de Automotive Dealerholding Top 60.

wassink ruesink

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Wassink Autogroep koopt Ruesink Autobedrijven | Automotive Online

Wassink Autogroep koopt Ruesink Autobedrijven

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het Ruesink-pand in Doetinchem. (Foto: Ruesink)

Wassink Autogroep heeft met terugwerkende kracht per 1 januari Ruesink Autobedrijven gekocht. Dat melden de bedrijven vandaag. Ruesink heeft vier vestigingen in de Achterhoek en Twente. In Zutphen en Doetinchem voert het Citroën en Fiat, in Enschede Citroën en DS en in Ruurlo heeft het een een schadebedrijf en erkend reparateurschap van Citroën. Er werken 60 mensen bij Ruesink, zij gaan allemaal mee naar Wassink.

Mooi bedrijf

De overname past binnen de netwerkstrategie van importeur Stellantis, dat naar minder en grotere dealers wil. Wassink is nu met Stellantis-merken actief van Venlo tot Enschede. DGA Chiel van Zeijl stelt dat Wassink een mooi bedrijf toevoegt. “René, Bert en vader Ap Ruesink hebben het bedrijf de laatste 54 jaar gevormd tot het bedrijf dat het vandaag de dag is: een van de meest stabiele Citroën- en Fiat-dealers van Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de familiecultuur van Ruesink blijft bestaan om van daaruit het bedrijf verder te ontwikkelen.”

Groei

De familie Ruesink, dat zelf in 2017 Citroën overnam van Noordegraaf en de regio’s Almelo, Enschede, Nijverdal en Oldenzaal erbij nam, stelt dat de overname nodig is. “Op deze manier krijgen onze bedrijven met alle medewerkers de mogelijkheid om niet alleen te blijven bestaan maar om ook verder te groeien. Wij werken daar graag aan mee.”

Wassink Autogroep heeft na de overname 15 vestigingen en voert de merken Peugeot, Citroën, DS, Fiat, Jeep, Kia en Ford. De directie van het bedrijf wordt gevormd door Chiel van Zeijl, Jos Doornenbal (aftersales), Edgar van Schaik (commercieel) en Hans ter Haar (financieel). Met ingang van deze maand is het bedrijf ook Fiat- en Jeep-dealer in Venlo. Het bedrijf staat op plek 12 in de Automotive Dealerholding Top 60.

wassink ruesink

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.