Mitsubishi blijft actief in Europa, twee nieuwe modellen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Mitsubishi vertrekt niet uit Europa. Dat meldt de importeur in een brief aan zijn dealernetwerk. In een aantal Europese markten, waaronder Nederland, blijft de Japanse fabrikant actief.

Vorig jaar meldde de fabrikant zijn salesactiviteiten in Europa na 2023 te stoppen. De Eclipse Cross plug-in zou het laatste model zijn voor de Europese markt. 

Het dealernetwerk kreeg vorig jaar te horen dat in de december alle dealercontracten zouden worden opgezegd. Die opzegging volgde echter niet.

Begin dit jaar leek ook de andere alliantiepartner, Nissan, Europa de rug toe te keren. Vorige week werd bekend dat de alliantie toch overweegt met alle drie merken actief te blijven. 

Toekomstperspectief

In de brief wordt nu gemeld dat Mitsubishi heeft besloten twee modellen van alliantiepartner Renault te betrekken voor geselecteerde markten, waaronder Nederland. 

“Vanaf 2023 worden twee nieuwe modellen toegevoegd die ontwikkeld en geproduceerd worden in Renault-fabrieken. Deze auto’s krijgen een duidelijke Mitsubishi-identiteit”, staat in de brief. “Deze beslissing betekent dat Mitsubishi Motors Nederland actief zal blijven als distributeur voor sales en aftersales in Nederland. Wij bereiden ons momenteel voor op dit nieuwe toekomstperspectief met een duurzaam en winstgevend businessmodel”, schrijft de importeur. 

 

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Carlo Hensgens

    Wij vertrekken uit Europa jongens… we zien het niet meer zitten….. Nou wacht even… we hebben nog eens kritisch nagedacht en blijven toch! Sorry dat we jullie een voorlopige indicatie van opzegging hebben gestuurd. Lekker geloofwaardige partners ;).

    Het zou me niets verbazen dat een aantal Mitsubishi dealers al een plan B heeft gemaakt en dat alsnog doorzet ;). Moraal van het verhaal, kies voor jezelf want met deze fabrikanten gaan we de branche niet redden!

Mitsubishi blijft actief in Europa, twee nieuwe modellen | Automotive Online

Mitsubishi blijft actief in Europa, twee nieuwe modellen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Mitsubishi vertrekt niet uit Europa. Dat meldt de importeur in een brief aan zijn dealernetwerk. In een aantal Europese markten, waaronder Nederland, blijft de Japanse fabrikant actief.

Vorig jaar meldde de fabrikant zijn salesactiviteiten in Europa na 2023 te stoppen. De Eclipse Cross plug-in zou het laatste model zijn voor de Europese markt. 

Het dealernetwerk kreeg vorig jaar te horen dat in de december alle dealercontracten zouden worden opgezegd. Die opzegging volgde echter niet.

Begin dit jaar leek ook de andere alliantiepartner, Nissan, Europa de rug toe te keren. Vorige week werd bekend dat de alliantie toch overweegt met alle drie merken actief te blijven. 

Toekomstperspectief

In de brief wordt nu gemeld dat Mitsubishi heeft besloten twee modellen van alliantiepartner Renault te betrekken voor geselecteerde markten, waaronder Nederland. 

“Vanaf 2023 worden twee nieuwe modellen toegevoegd die ontwikkeld en geproduceerd worden in Renault-fabrieken. Deze auto’s krijgen een duidelijke Mitsubishi-identiteit”, staat in de brief. “Deze beslissing betekent dat Mitsubishi Motors Nederland actief zal blijven als distributeur voor sales en aftersales in Nederland. Wij bereiden ons momenteel voor op dit nieuwe toekomstperspectief met een duurzaam en winstgevend businessmodel”, schrijft de importeur. 

 

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Carlo Hensgens

    Wij vertrekken uit Europa jongens… we zien het niet meer zitten….. Nou wacht even… we hebben nog eens kritisch nagedacht en blijven toch! Sorry dat we jullie een voorlopige indicatie van opzegging hebben gestuurd. Lekker geloofwaardige partners ;).

    Het zou me niets verbazen dat een aantal Mitsubishi dealers al een plan B heeft gemaakt en dat alsnog doorzet ;). Moraal van het verhaal, kies voor jezelf want met deze fabrikanten gaan we de branche niet redden!