Frank Vaneman: Auto voor 23:59 besteld, binnen 48 uur thuisbezorgd

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Frank Vaneman Automotive)

Dealerholding Frank Vaneman Automotive lanceert een Buy and Drive-concept waarbij de klant online een nieuwe auto kan kopen die dan binnen 48 uur wordt geleverd. Dat meldt het dealerbedrijf, dat op plek 48 staat in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60.

“De retail verschuift in een hoog tempo naar online. En de huidige lockdown versnelt dat proces want de vraag naar automobiliteit is onverminderd groot. Dat betekent dat wij mee moeten veranderen”, stelt Frank Vaneman. Binnen twee dagen na de (online) aanschaf de auto al afleveren, is volgens Vaneman zeker nog geen gemeengoed in de branche. “We behandelen de auto alsof het kleding of schoenen betreft. Daar geldt: voor 23.59 besteld is binnen 48 uur in huis. In mijn optiek wordt dat ook de norm bij de verkoop van auto’s.”

In de online vestiging van Vaneman zijn voornamelijk al geregistreerde modellen te koop. Omdat daar de kentekens al op zijn aangevraagd kunnen ze snel worden uitgeleverd.

Investeren

Vaneman, dat in Amsterdam en omgeving dealer is van Kia en de FCA-merken, is al jaren bezig met het traditionele dealerbedrijf om te bouwen tot digitale winkelplek. Dat vereist een forse cultuuromslag en aanpassing van normale routines. “Wij hebben flink geïnvesteerd in onze online vestiging en in onze medewerkers. We hebben bijvoorbeeld een online team dat getraind is in online sales. Daarnaast werken wij met een module in onze website die de mogelijkheid biedt tot een online adviesgesprek. Ons team werkt zeven dagen per week van negen tot negen. Ook dat zijn consumenten inmiddels gewend, het is een van de vereisten om online te kunnen groeien.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.