Jos Sollie naast directeur ook aandeelhouder bij M. de Koning

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De drie aandeelhouders van het bedrijf: Hans (links) en Wim de Koning en Jos Sollie (rechts). Foto: M. de Koning

Directeur Jos Sollie is met ingang van dit jaar ook als aandeelhouder verbonden aan dealerholding M. de Koning. Dat meldt het bedrijf aan Automotive. 

Sollie is al drie jaar directeur bij het dealerbedrijf, dat alle Volkswagen- en Audi-dealer is en als service-dealer ook Skoda en Seat voert. 

Het familiebedrijf werd begin jaren ’90 door de broers overgenomen van hun vader en oprichter Maarten de Koning en verder uitgebouwd. Hans en Wim de Koning blijven bij het bedrijf betrokken als ambassadeurs, maar trekken zich terug uit de dagelijkse operatie. Als aandeelhouder zullen zich zij meer concentreren op strategische vraagstukken, schrijft het bedrijf.

Vertrouwen

“Deze beslissing straalt het vertrouwen uit in de continuïteit van het bedrijf en de samenwerking richting de toekomst. Het doel van deze stap is om met drie aandeelhouders de ambities voor groei, digitalisering en professionalisering in versterkte vorm aan te gaan”, zegt Sollie. 

Er werken 170 medewerkers bij het bedrijf. Vorig jaar verkocht het zijn private lease-activiteiten aan VWPFS. Mede door deze transactie zakte de leasetak van plek 29 naar plek 31 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60, die eind vorig jaar verscheen. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.