Dealerholding Emil Frey neemt 50%-belang in Qoets.nl

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Arnout Veld (Emil Frey) en Hans Engelsma (Qoets) tekenen het contract. (Foto: Emil Frey Nederland)

Dealerholding Emil Frey Nederland (v/h PGA), neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 een belang van 50 procent in online occasionbedrijf Qoets.nl. Dat maakt het bedrijf zojuist bekend. Qoets.nl werd in 2011 opgericht en richt zich vooral op de online verkoop van jong gebruikte auto’s uit het premium segment. Hans Engelsma, eigenaar en oprichter van Qoets.nl, is blij met de nieuwe mede- aandeelhouder. “Emil Frey is een sterke partij en kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de verdere groei van het bedrijf.”

Effectiviteit

Simon Luijckx, bestuursvoorzitter van Emil Frey Nederland, ziet de deelname als een strategische stap. “De deelneming in Qoets.nl geeft ons meer inzicht in de effectiviteit van het online retailmodel. Hans is met Qoets.nl op dat gebied één van de pioniers en heeft hiermee al een enorme expertise opgebouwd. Daarnaast zijn er verschillende synergiemogelijkheden waar we beide direct de vruchten van kunnen plukken.” Hans Engelsma houdt de leiding over Qoets, dat onder de vleugels van Emil Frey zelfstandig “verder bouwt aan haar groei en ontwikkeling”.

Qoets was een van de eerste online autoretailbedrijven in Nederland. Inmiddels zijn er meerdere, waaronder Bynco (onderdeel van Autobinck) en Auto.nl (onderdeel van Louwman) en het dit jaar geïntroduceerde Carfy (Dago Groep). Internationaal is Carvana één van de bekendste online retailers.

Emil Frey Nederland is één van de grootste automotive retailorganisaties van Nederland. Het bedrijf vertegenwoordigt dertien verschillende automerken met de dealerbedrijven Nefkens Peugeot, Ekris BMW/Mini, Pouw Volkswagen/Audi/Skoda/Seat, De Bois Honda, Emerpark Citroën/DS, Terwolde Renault/Dacia en Hyundai Wittenberg. Ook MKB Lease, UAS (schadeherstel), Elgersma (Automotive Supplies) en NCT (import en export van auto’s) maken deel uit van het bedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Reacties

  • Bolsenbroek

    Superknappe ontwikkeling Hans! Je was v.a. het begin al direct onderscheidend bezig en deze sprong voorwaarts past daar mooi bij. Gefeliciteerd.