Van Mossel koopt twee dealerbedrijven van Alcopa

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
GMAN en Bruyninx zijn een van grootste dealergropen van België (Foto: Alcopa)

Van Mossel neemt Belgische dealergroepen GMAN en Bruyninx over van de Alcopa groep. Het gaat om een 22 vestigingen tellend netwerk van schadeherstelbedrijven en dealerbedrijven met in totaal tien automerken. De merken zijn: Opel, Abarth, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Citroën, DS, Peugeot, Nissan en Kia. Bij GMAN en Bruyninx werken ruim 300 mensen. De partijen beogen de transactie, die al geruime tijd in voorbereiding was, eind dit jaar af te ronden.

Nieuw in België

 “Wij zijn trots om ons familiebedrijf te introduceren op de Belgische markt. Ons leasebedrijf International Car Lease Holding is al enkele jaren actief op deze markt. Dat we hier nu een  omvangrijk netwerk aan auto- en schadeherstelbedrijven aan kunnen toevoegen geldt voor ons als een belangrijke strategische aanvulling“, zegt Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep.

De Antwerpse groep Alcopa van de familie Moorkens is een van de bekendste familiebedrijven uit de Belgische autosector. Alcopa is onder meer importeur van de merken Hyundai, Suzuki, SsangYong en Isuzu voor de Belgische markt. Met de bedrijven Fidenco (BE) en Autopolis (LUX) blijft Alcopa actief in de automotive retail.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Van Mossel koopt twee dealerbedrijven van Alcopa | Automotive Online

Van Mossel koopt twee dealerbedrijven van Alcopa

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
GMAN en Bruyninx zijn een van grootste dealergropen van België (Foto: Alcopa)

Van Mossel neemt Belgische dealergroepen GMAN en Bruyninx over van de Alcopa groep. Het gaat om een 22 vestigingen tellend netwerk van schadeherstelbedrijven en dealerbedrijven met in totaal tien automerken. De merken zijn: Opel, Abarth, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Citroën, DS, Peugeot, Nissan en Kia. Bij GMAN en Bruyninx werken ruim 300 mensen. De partijen beogen de transactie, die al geruime tijd in voorbereiding was, eind dit jaar af te ronden.

Nieuw in België

 “Wij zijn trots om ons familiebedrijf te introduceren op de Belgische markt. Ons leasebedrijf International Car Lease Holding is al enkele jaren actief op deze markt. Dat we hier nu een  omvangrijk netwerk aan auto- en schadeherstelbedrijven aan kunnen toevoegen geldt voor ons als een belangrijke strategische aanvulling“, zegt Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep.

De Antwerpse groep Alcopa van de familie Moorkens is een van de bekendste familiebedrijven uit de Belgische autosector. Alcopa is onder meer importeur van de merken Hyundai, Suzuki, SsangYong en Isuzu voor de Belgische markt. Met de bedrijven Fidenco (BE) en Autopolis (LUX) blijft Alcopa actief in de automotive retail.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.